View Single Post
Staro 20.08.2014., 00:17   #47
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor DiTech Pregled postova
Ja mislim da se prvo prijavis na ACS/radius i prema profilu tvog usera koji je tamo definiran se ljepi na DSLAM konfiguracija porta prema ugovorenoj brzini.
Tebi je na usernameu definirano u biti koje usluge koristis. Sto ce tehnicar prvo napravit, pogledat sta treba namjestit u centrali pa prijavit na acs, ili prijavit na acs pa napravit na centrali je nebitno u ovom slucaju . Ja sam misljenja da prvo napravi stvari na centrali i onda acs povlaci te podatke i snima pod profilom korisnika.
Citiraj:
Primjer sa mac add, ako neko moze probati da to dokazemo/opovrgnemo je da ode kod susjeda sa svojim ruterom i spoji se samo na njegovu paricu, pod pretpostavkom da imaju razlicite brzine pa da mogu isprobati.
Imao sam ja druge routere, cak od drugih ljudi. Spojis se ti na net, ali brzina ostaje koja je na dslamu s tvojim korisnikom, kao sto smo vec jedno 50 puta napisali...
Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
kako ne može?
Pa jer router ne odredjuje vezu, zato ne moze
Citiraj:
dok mi veza pucala smanjili su brzinu pa sam probao mjenjat na ADSL i ADSL2 inače se spaja automatski na ADSL2+ i uvijek u logu piše channel is interleaved, jedino je na tom ADSL2 (G.992.3) pisalo channel is fast ali razlike u brzini nije bilo.
Normalno da nije bilo promjene, zato jer promjena nije nastala. To sto ti stavljas u router je jedno. Ono sto je na linije je drugo.
Citiraj:
u većini slučajeva ne igra puno ulogu tip veze između rutera i dslama no uvijek postoji mogućnost da je negdje nešto "greškom" (ili ne ) konfigurirano na dslamu i jednostavnom promjenom parametra u ruteru se može postići veća propusnost.
Pojma nemam sto si htio rec s ovim Pa veza izmedju routera i dslama je sve samo ne "ne igra puno ulogu"...
Citiraj:
osim tog fast path nema veze s ispravljanjem grešaka za to se koristi interleave koji se i prakticira kod nas zbog loših linija. jel trebam još spomenut ko kog zbunjuje?
Treba citat s razumjevanjem. Fast/interleaved je error correction protokol. Interleaved se ukljucuje kad ima gresaka, inace se fura fast jer gresaka nema. To sto se koristi kad nema gresaka ne znaci da nije error correction protokol
Citiraj:
Autor win32 Pregled postova
Znaci, covjek prodaje pricu i to je to (jer i dalje napominjem da ja to nisam vidio kao sto nisam dobio ni objasnjenje istoga kako on poveca tu brzinu).
A reko sam da ce te zbunjivat sve ove bespotrebne price :P

Ono sto je na portu povecat ne moze preko modifikacija routera.
sandokan111 je offline