Nemam pojma zato pitam jer sam mislio da mozda integrirana zvucna kartica kvari zvuk na pretvorbi digitalni u analogni. A da preko digitalnog izlaza kao trebao bi biti kvalitetniji zvuk jer se nije izmjenio do DAC konvertora koji je opet izvan kucista racunala gdje nebi bilo magnetskih smetnji zbog unutrasnjih komponenata.
Ja sam bio jednom frendu spojio hdmi kabel s graficke na jeftin Samsung LCD TV. Preko hdmi-ja ide i slika i zvuk, i bome bolje zvuci kvaliteta zvuka preko mini zvucnike od TV-a nego izravno preko 3.5mm sa integrirane na slusalice od nekih 200kn.
Ja uopce nisam obracao paznju na to jer sam bio zaokupljen podesavanjem softwera od zvucne kartice, a frend se vec odmah bio pozalio kak se cuje ocita razlika u kvaliteti zvuka. I nis stavim sluske da odslusam pa poslije upalim ton na TV s istog youtube videa i bome je otprve bilo razlike tj. cuo sam jasnije zvukove.
Inace ne znam koje su bile slusalice, ali nisu one ni toliko lose kad im je cijena oko 200kn.
Stim da on ima malo stariju verziju Realteka (slagao sam mu komp prije 5 godina, ima amd proc x4 neki 620 itd.) i cak se primjecuje malo bolji zvuk na njegovom TV-u nego kod mene preko integrirane do zvucnike od Logitech x530 putem 3.5mm.