Onda je definitivno baterija počela gubit snagu. Preko noći, nikakvih servisa jnemam popaljenih, nema ni wifi/3g...mob spava. I pocuclao je 6%. Skinuo sa punjača u 23h i bilo 100. Ujutro bilo 94. Danas na poslu 5 puta po 10tak minuta 3G net, par mailova i postova ovdje, sad je već na 65%. I 1h i 15min SOT trenutno.
Ili je to normalno? Boeflla kernel, stavljen zzmove moderate način rada i max freq je 1400 umjesto 1600.
UPDATE: Otišao sam u lokalni servis u koji uvijek prvo idem i kupio ONYX 2100 mAh za 99 kn. Čak sam dobio i garanciju. Uz preporuku kolege cijenjenog servisera Brune, te također iste preporuke cijenjenog servisera sugrađanina u lokalnom servisu, nije bilo previše dvoumica.
Vidio sam na ebayu hrpu "genuine" baterija po 10-20 USD a svima u feedbacku piše barem 30-tak puta "fake battery, don't buy"

Njuškalo ista stvar. Prodaju se nove orginane zapakirane baterije iz Koreje za po 60 kn

Moš mislit. Kao i vrlo malo korištene orginalne baterije jer je mobitel pao i razbio se, a slučajno mu ostalo 20 baterija, a sve druge dijelove je prodo
Nadalje, zerolemon koje je kolega
schetz preporučio, nažalost, seller više ne dostavlja u van SAD-a, tako da je to otpalo. Iako mi je ta bila prvi pick.
3000 mAh baterija je preskupa i nije da ne mogu bez nje. Je, imao sam kineza sa 3000 mAh baterijom i fakat je to super, ali 400-500 kn za bateriju koja će izdržat godinu dana... jok more

I da, Europatrade ne nabavlja 3000 mAh baterije, samo orginalne 2100 mAh i košta 170 kn, ako nekoga zanima.
Što se tiče ONYX baterije, pred sat vremena negdje sam ju uturio u mobitel, imala je 55% prema pokazivaču u mobu. Upalio sam WiFi i YT (jedan HQ video od 15 minuta) i nakon 15 minuta pala je sa 55% na 51%, dakle
4%=15 minuta. Orginalnu bateriju sam testirao prije nego što sam piknuo ONYX-a, sa istim YT videom i bilo je 43% prije i 36% nakon završetka, dakle
7%=15 min na istom režimu rada. Dakle, ipak je nakon debelo više od godinu dana baterija lagano popustila.
Tako da se neizmjerno zahvaljujem kolegama
Bruni_RV i
schetz-u koji su mi na PM razjasnili neke stvari vezano za Samsung mobitele općenito i svima ostalima u temi koji su mi ponudili korisne odgovore.
I da se pridružim preporukama za ONYX baterije.