View Single Post
Staro 18.08.2014., 22:32   #1
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Spdif ili Optical converter u analogni signal 3.5mm

Ovako imam ovo računalo pod Moj komp, matična ploča ima Spdif i Optički audio izlaz. Znam da se radi o digitalnom izlazu signala koji bi trebao pretvoriti u analogni signal za zvučnike ili slušalice.

Mene zanima dali bi mi se isplatilo kupiti na ebay konverter za pretvorbu iz digitalni signal u analogni da bih mogao preštekati 3.5mm sluške ili zvučnike, pritom mislim na kvalitetu zvuka ?

Dali će biti kakve razlike u kvaliteti zvuka između one koju je već integrirana zvučna pretvorila u analogni signal pa imam već gore 3.5mm utore ili bi bila bolja kvaliteta zvuka ako bi kupio na ebay neki konverter ispod 100kn pa onda na njega preštekao sluške ?

Npr. mislio sam na ovaj konverter

http://www.ebay.com/itm/Digital-Opti...3D230675341215

Znam da bi bilo najjednostavnije riješenje kupiti xonar, x-fi i tome slično, ali nema ih ispod 250-300kn, a ovaj konverter imam već za 60-70kn po ebay-u.
Namjena je slušati što kvalitetniji zvuk muzike, govor na video tutorial-ima, pa tek onda nekakve igre koje obično ganjam na stereo jer nemam mijesta u sobi za 5.1 sustav kod Logitech x530 koje sam dobio od T-coma. I imam malo bolje Philips sluške od 200kn koje su onako dosta dobre za slušanje.

Zadnje izmijenjeno od: DANCI. 18.08.2014. u 22:57.
DANCI je offline   Reply With Quote