Kupio sam novu konfu pa bih trebao kupiti i novo kuciste uz njega jer mi je grafa prilicno velika i nemam gdje ssd staviti na starom. Izbor mi je pao na 2-3 kuciste pa bih bio zahvalana na preporuke/komentare vlasnika istih ili koji su imali priliku vidjeti ta kucista uzivo.
Budzet sam planirao negdje oko 400kn i na prvi pogled mi se najvise svidio corsair 200r i bio 99% siguran da cu ga kupiti dok nisam ugledal fractal define r4 black pearl...i sada ne mogu odluciti koji uzeti
1. corsair +50 kuna na budzet
+cijena u budzetu, svidja mi se izgled unutra i mjesto gdje se spaja ssd,
-rupice na stranici i vrhu=strah me je da ce uzasno povlaciti prasinu zbog toga, necu moci staviti veci vent na proc budem li htio promijeniti ovaj standardni
2. fractal +270 kuna na budzet
+izgled, kontroler brzine okretaja ventova, izolacija buke(?), odlican cable managment, izgled (jos jednom da), vjer kvalitentija izvedba (nagadjam zbog tezine i cijene)
-cijena(za razliku u cijeni bih mogao kupiti zvucnike koji mi takodjer trebaju), citajuci dimenzije cini mi se da je kuciste ogromno+tesko 12kg, ssd iza maticne i nepotreban broj mjesta za hdd, ogroman broj ljudi se zali na vibracije hdd.
Jos sam uz njih razmisljao o zalmanu 3(cini mi se nekako plasticno) i cm 550 silencio. Pomazu li spuzvice na fractalu smanjenju buke ili je cisti marketing? Vidim na par reviewa pise da ne sluze nicemu nego vecina ljudi koji vec hoce tihi komp kupe tihe komponente uz to kuciste.... Vrijedi li razlika u kvaliteti 50% vecoj cijeni? Nisam siguran da zelim kesirati 100 eura za kuciste koje ce mi stojati ispod stola...
Hvala na savjetima i slobodno predlozite neko drugo kuciste ako smatrate da bi mi se moglo svidjeti u tom cjenovnom rangu (200-450kn..)