Citiraj:
Autor sandokan111
Pa zato jer ti i dalje mozes izradit vjestacenje koje opet nosi neku svoju tezinu. Sad je valjda za to kasno kad kazes da uredjaj ne radi tako da nm.
|
Da , mogao sam napraviti vještačenje na svoju ruku ali kao što sam gore napisao , troškovi za to mi nebi bili refundirani niti bi to imalo ikakvu težinu pred zakonom.
Citiraj:
Autor sandokan111
Za ubuduce, nemoj predizat proizvod i odma tamo na licu mjesta napises zasto ga ne preuzimas. Zato te sad i zajebaju s "neznamo sto se u medjuvremenu dogadjalo" shemama.
|
Radi se o finom komadu elektronike a ne bušilici koju možeš uštekat u obližnju utičnicu i vidjel jel radi ili ne . A kad bi se i radilo o bušilici , nebi mogao ni to dok ne potpišeš da preuzimaš stvar.
To nastranu , od strane Inspektorata mi je rečeno da ja ne mogu odbiti preuzeti uređaj pod pretpostavkom da nije nešto popravljeno.
Citiraj:
Autor sandokan111
Ovo je normalno. I ti bi se ovako postavio, pretpostavljam svi mi. Pa nesto sto si napravio si dao nekome i ovaj nakon mjesec javi da nevalja. Svak bi trazio da se on uvjeri da nevalja posto si ti uredjaj preuzeo, znaci nije imao taj kvar (takva je barem logika jeli). Trebao si odbit preuzet.
|
Definitivno bi se i ja tako postavio da se radi o nekakvom novom kvaru. Ali , ne radi se o nečem novom več se ponavlja isti problem te je tu videosnimka koju može shvatiti i majmun.
Citiraj:
Autor sandokan111
Pa normalno da insinuiraju na to  Ali ako tog nema, ti samo prilozis izdanice i jos jednom potvrdis da ovi lazu i to prilazes narusenim poslovnim odnosima 
|
I trgovina to opet riješi s "potkrala se greška"
No naruseni poslovni odnosi nastranu , bili ti kao kupac kupio bilo što u takvoj trgovini kad vidiš da su spremni na tako nešto?
Citiraj:
Autor sandokan111
E pa onda odbij popravak i trazi novi jer je ocito da se popravit ne moze te je razumni rok prosao. To si trebao napisat kad su ti javili da to ide na popravak u francusku ili di vec.
|
Meni izgleda da ti ne možeš shvatiti da sam ja u toku ovog slučaja bar 10 puta ponovio određene stvari i da to nije puno značilo. Očito da nije pošto se sve htijelo riješiti još jednim popravkom.
Citiraj:
Autor sandokan111
Kako nisi dobio, gore si mi quotao odgovor inspektorata gdje se vidi da su presudili u tvoju korist?
Nakon svega toga evo Inspektorata s odgovorom uvoznika/proizvođača koji kaže "kako je kvar na uređaju očit te spada u nedostatak koji je pokriven jamstvom"
|
Kad Inspektorat prosljedi e-mail uvoznika koji govori o potvrdi kvara te o riješenju za isti, ja to ne vidim kako nikakvu "presudu" več kao da Inspektorat sugerira kako je stvar riješena. Da se ne radi o tome, onda to nebi ni dobio več bi Inspektorat to uzeo kao bazu da riješi situaciju bez da moram po tko zna koji put ponavljati ne želim popravak ii kako su iskoristili svi primjerene rokoveda to riješe do sada....
Citiraj:
Autor sandokan111
Znaci ti na to imas tocno zakonom omogucenu zamjenu, ali je uzakonu napisano kako ti imas "izbor" sto hoces. E sad, ako ti nisi izricito napismeno tada trazio zamjenu, povrat ili nesto, oni to rjesavaju kako njima najvise pase, a to je popravak...
Da neznam zasto se oni sad bave s tim. Mozda jer nisi izricito jasno trazio sto zelis, pa se oni jos uvijek vode onim sto je njima najpovoljnije, a to je popravljat to u nedogled. I to se i dalje vodi kao prijava trgovini, samo sto se to jos uvijek "popravlja" te oni djeluju u tom smjeru. Mislim da nisi neke stvari jasno naveo u ovim prijavama, a tad ce te oni (trgovina) vozat kako je njima najisplativije.
|
Zašto pretpostavljaš da sam ja tu kriv?
Previše ti je apsurdna ova situacija ili što?
U prvom i drugom prigovoru trgovini stoji izričito kako tražim zamjenu uređaja novim ili raskid uređaja/ povrat sredstava na temelju toga što su prošli primjereni rokovi za popravak. To isto je spomenuto u prijavi te u par očitovanja Inspektoratu. Drugim riječima , meni je tu poprično jasno što želim.
Citiraj:
Autor sandokan111
Sad jos DI stoji iza tebe, te oni i dalje ustrajavaju na popravljanju od kojeg ti moras izricito odustat onako kako sam ti gore napisao. Ako si to poslao tocno tako, sto je na to odgovorio DI?
|
Inspektorat po običaju nije odgovorio ništa...
Citiraj:
Autor sandokan111
Zato jer se to jos vodi pod jamstvom gdje oni uvijek hoce prvo popravit.
|
A zašto bi se to vodilo još pod jamstvom kad je očito da nije pod jamstvom?
Citiraj:
Autor sandokan111
Da li ti imas izricit dopis da ne zelis vise popravak i blabla ono gore tocno kao sto sam napisao poslan DI? Ako imas, koji je odgovor NA TO (ne ovo prije).
|
Kao što sam rekao, imam izričito da ne želim popravak / da želim zamjenu ili povrat. Kad mi je ovaj zadnji put ponuđeno riješenje u obliku besplatnog popravaka, pukao mi je film i tražio sam izdričito povrat novca jer mi ih je pun qurac.
E sad Inspektorat. Odgovora od Inspektorata nemam jer oni komunikaciju s kupcem očito gledaju kao nužno zlo. Svoja mišljenja i stavove ne daju osim kad ih se pošteno ugnjavi na telefon pa kao potvrdu da nešto rade , prosljede mejlove komunikacije koju su imali s svima u procesu riješavanja. Na račun toga ja znam što se sve odigravalo u njihovom procesu riješavanja ovog čušpajza.
Kao što sam rekao zadnjeg puta , Inspektorat se uhvatio uvoznika zbog onog stava da trgovina to nije ništa kriva . Za to je opet zaslužna sama trgovina koja se očitovala da oni nemaju ništa s time tj. da u ovom slučaju ne mogu zamjeniti uređaj bez potvrde servisa da ne mogu popraviti isti.
Tako da je u biti Inspektorat povrat sredstava tražio od servisa.
Uvoznik je na to istaknuo da se pravo koje traži kupac po zakonu o zaštiti potrošača odnosi na prodavatelja (firmu koja je njemu prodala uređaj), odnosno proizvođača. Istaknuli su da su oni tu samo servis-distributer tj nijedno pa vraćanje novaca direktno kupcu s njihove strane nije moguće jer oni nisu prodali uređaj krajnjem korisniku več trgovini a tu vrijede drukčiji uvjeti od onih po kojima je kupac kupio uređaj od trgovine. Uglavnom , rekli su kako o tome odlučuje trgovina.
Meni je to bilo jasno ispočetka pa ne shvačam zašto je to Inspektorat htio riješiti tim putem osim zbog toga jer je to odgovaralo trgovini...
Uglavnom , nakon toga je očito Inspektoratu malo prikipjelo pa se spomenuo još nekakvi "optužni prijedlog kod suca za prekršaje radi neispinjenja obaveze prema kupcu". Te se tražilo da trgovini treba dostaviti mišljenje jeli proizvod ima grešku kako bi trgovina imala bazu za odluku što napraviti.
Nakon toga se uvoznik očitovao da je proizvođač pristao prema njima popraviti uređaj ili vratiti novac za isti. Moja pretpostavka je da se to znalo odmah ali je svima odgovarao popravak pa se povrat nije ni spominjao.
Inspektorat je na to komentirao da potrošač želi povrat novca te da bi trebali obavjestiti trgovca a uvoznik se opravdao da o ničem nisu bili upoznati te da službeno nikada nisu dobili upit o mogućnosti povrata novca kupcu zbog neispravnosti proizvoda i većeg broja reklamacija na isti...
Inspektorat je na to rekao kako je korisnička služba trgovine (tj. određena pravnica koja je pisala sva očitovanja) izjavila da oni to ne mogu ništa bez servisa a uvoznik je komentirao da je na trgovini da to prvo riješi s kupcem pa če oni to naknadno između sebe.
Nakon toga sam dobio poziv trgovine s informacijom
kako su oni odlučili napraviti povrat novca.
Nebi da su to odlučili iz svoje dobre volje.
Pošto mi nije bilo jasno jeli prvo trebam dobiti nekakvo riješenje od strane Inspektorata prije nego smijem vratiti uređaj , od strane Inspektorata mi je rečeno da "
nekakvih dokumenata poput riješenja s njihove strane neču dobiti jer bi to značilo kaznu od 20k kuna za trgovinu s kojom sam sve sam riješio mirnim putem"
I tako , trgovina napravi sranje s jednim servisom i rade sranje do sranja u svojim očitovanjima , odgovornost padne na uvoznika , i trgovina prođe lišo. Super.
Sad češ garant reči da sam dobio novac pa što je važno kako je do toga došlo. E pa meni je važno jer sam mogao koristiti ono što imam umjesto da me ovako yebu zadnjih 10 mjeseci.