View Single Post
Staro 17.08.2014., 03:54   #3
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Gospodin kaze da njegov kolega moze povecati brzinu na neki nacin preko routera.

Znaci stvar je jednostavna, covjek tvrdi vec duze vrijeme da sam mozes modifikacijom nekog dijela routera povecati brzinu i to je to.
Traje to vec neko vrijeme, a smeta mi sto ocito netko tu gospodinu gadno mulja i ja ispadam cudan jer ne vjerujem u to (a ne vjerujem zato sto sam proveo dosta vremena na Cisco serverima i jer znam bar neke osnove funkcioniranja mreze).

Osobno kazem da nema sanse i da su to samo price i tako to traje vec mjesecima.

Stvarno ne razumijem na koji nacin bi taj decko koji je to kao izveo bez povecanja brzine od strane providera jednostavno povecao sam brzinu bilo kakvom modifikacijom firmware-a, hardware-a (cak se spominjalo nesto oko hardware-a na routeru) pa ni nekim software-om.

Ima jedna moguca opcija, a to je placanje povecanje brzine kod providera i to je to.

No tu ja ispadam ne upucen i kao "nevjerni Toma" jer kao moze se pa rekoh da zavrsimo s time, idemo pitati ljude na forum jer ipak je ovo IT forum, a ne "mila.hr".

Stovise, danas mi je cak pokazana osoba koja je to izvela na routeru, ali objasnjenje nisam dobio kako je to izvedeno pa zato pitam vas ovdje jer tu ima ljudi koji godinama rade s mrezama, a i ljudi koji znaju sta se moze, a sta ne, da s tehnicke strane ili koje vec daju par konkretnih odgovora pa da ih gospodin procita i vidi da ga ta osoba gadno mulja (ili sam ja u krivu pa bi stzvarno volio znati kako da ja to sebi besplatno tako dignem brzinu).

Osobno sam radio s Ciscom, ne mogu reci za sebe da sam ne znam kakav poseban poznavaoc svega vezanog uz mreze, ali jedno znam, a to je da je to da se brzina bilo kakvom modifikacijom routera ne moze povecati i to za ne znam koliko Mbit/s brzina (osim u slucaju kada ti provider sam poveca brzinu tj. kada platis za istu).

Radi toga bi volio da se ljudi ukljuce u raspravu s neke tehnicke strane pa da eto rijesimo i taj misterij.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...

Zadnje izmijenjeno od: win32. 17.08.2014. u 04:03.
win32 je offline