View Single Post
Staro 16.08.2014., 16:42   #2651
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Fatal Pregled postova
Ja to sa mobicityem nikako da skontam. sto je sad sa vatom, i koje su cijene za mi3. ima li i dalje ono za 163 funte?
Gledaš još uvijek cijene bez VAT-a. Koliko dugo - nitko ne zna. Dok ti na obračunu ne zaračunaju VAT, šuti i kupuj Trenutna cijena mu je 182 funte, ako se ne varam. No i dalje je to vrlo dobra kupnja.

Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
19.8 je na Aliexpressu ona neka rasprodaja ( the 7 seas sale ) i može se dobit super popust. Ako ja platim neki mob 30-40% od normalne vrijednosti šta mislite kako će ovi na carini to ocarinit? Po toj sniženoj cijeni ili većoj? Tj. dali će mi vjerovati da je mob toliko zapravo plaćen? Jeli imao već netko ovakvu situaciju da je uzeo nešto na sniženju?
Ovisi o kolikom sniženju se radi i hoće li carinik "povjerovati" u to. Želim reći da je bilo majstora koji su slali skenirane prepravljene račune i sl., tako da ukoliko kupiš mobitel npr. 50% jeftinije, postoji mogućnost da ti:
a) udare PDV na punu cijenu
b) udare PDV na cijenu koju si platio
c) ni ne naplate PDV.
Nekako sam razmišljanja da, što je popust veći, samim time je i manja vjerojatnost da ćeš platiti porez na taj, plaćeni iznos (b), nego će ti lupiti PDV na punu cijenu (a).. Ovo pod "c" ne bih ni razmatrao..
Wuchko je online   Reply With Quote