View Single Post
Staro 23.08.2005., 10:06   #29
burke
Premium

burke's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
čist ko suza, možda je u tome problem

moja isprika ako sam nekog naveo nakrivi put ili zaključak

......čovjek napisao da reciver zahtjeva 8 ohmske zvučnike pa ja napisah 8ohmsko pojačalo.....netvrdim da sam guru bilo čega, a ponajmanje audiofilije i audio tehnike....no ako je to proizviđač napisao na reciveru sigurno je imao neki razlog.....po meni logičan zaključak bi bio da pojačalo nemože stabilno tjerat 5 zvučnika nominalne impedancije 4 ohma, a za npr 16 ohma nema dovoljno snage da bi ih guralo kako treba.....

....nekoliko vas je reklo na nižim nivoima slušanja nebi trebalo biti problema, s tim se slažem, no čovjek je rekao da njegov bratić voli da "lupa" što po meni predpostavlja više glasnoće slušanja

....evo mali citat...

"Da sad ne duzim sa mega killer postom, gotovo sam siguran da je taj siroko namjenski zvucnik ziher 8 omeka, a i ako nije, bez brige,nije to neka nestabilna niska granicna vrijednost koja ce raditi probleme pri normalnom slusanju tom receiveru.

Modernom pojacalo/reciveru ne predstavlja veci problem, no ako je x6 zvucnika onda bi mogao biti problem

No nek bude siguran u tvrdnju da su zvucnici 4 ohma."

pazi prvo su ziher 8 ohmski, na kraju nek bude siguran u tvrdnju da su 4 ohmski -----a na kojim si ti ohmažama

x6 zvučnika bi mogao biti problem, a 5 kako je čovjek napisao na početku...mislim radi se o HT-u

.... i vi stvarno mislite da tih 5 zvučnjaka neće opteretit do bola to pojačalo, kad ga majstor odvali (osim ako zvučnici nisu stvarno 8Ohma)

......nisam stavrno majstor za ovo....ali ja bi definitivno promjenio ili jedno ili drugo

NHF nije mi želja nekog vrijeđat, spuštat ili nešto slićno, samo mi neke stvari ovdje nisu jasne
burke je offline   Reply With Quote