View Single Post
Staro 15.08.2014., 20:15   #1182
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Imam jedno pitanje.
Možda nije do SSD-a ali definitivno je vezano uz njega.

Otkako sam stavio SSD (A-DATA SX900) u komp i na njega stavio windoze imam ozbiljnih problema sa kompom.
Evo opisa simptoma, koliko god mogu bolje;
Komp se zamrzne u sound loop i nema pomoći nego isključivanje iz struje (iz utičnice),
zatim, sound loop gdje uspijem restartat sa tipkom na kompu, zatim samo nestajanje slike, zvuka, i uključenje venta od grafičke na 100% (pretpostavljam jer se zavrti ko lood) i nema pomoći osim gašenja iz utičnice.

Sve se ovo dešava u različitim scenarijima i u različitim uvjetima rada.
Load, igranje, Idle, nije bitno i nema pravila, koji put radi po par dana bez da zakašlje i onda mi se (kao danas) desi da mi u istom danu to napravi nekoliko puta u razmaku od recimo 1h (paljenje i gašenje)!

Testirao sam sve, (grafu, proc, memoriju) i sve radi. Sve sam stress testirao i sve je uredu.
Skužio sam da nije do temperature i jedino kaj sam mogao sam zaključiti jest da je do matične, odnosno do njenog biosa (star je koliko i matična i nema novijeg).

Sumnjam da je do matične, odnosno do njene kompatibilnosti sa SSD-om jer je do sada sa običnim HDD-om sve radilo super.

E da, još jedan od simptoma je da se upali ono pištanje iz matične kao da je neki hardware u banani, ali nikada nije isti zvuk, dakle nikada ne označava isti hardware.

Stvarno neznam šta je.

Ima netko neki prijedlog, ideju, iskustvo?

P.S. AHCI funkciju sam tek naknadno uključio (nakon što sam instalirao OS) ako to išta znači.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote