View Single Post
Staro 12.08.2014., 14:43   #5450
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Zašto bi trgovini bio dopušten luksuz tipa: zayebali se / potkrala nam se greška i sl.
Nije to luksuz nego je to tako. Zasto vlasnik doo-a ne odgovara svojom privatnom imovinom za kradju? E pa pitaj one sto su to pisali. Puno toga ne stima. Nije tema za to.
Citiraj:
Kako ne mogu odbiti vještačenje ?
Pa zato jer ti i dalje mozes izradit vjestacenje koje opet nosi neku svoju tezinu. Sad je valjda za to kasno kad kazes da uredjaj ne radi tako da nm.
Citiraj:
E sad ,kad sam ja zadnji put predigao proizvod s servisa , odmah sam vidio da problem nije riješen te sam napisao prigovor trgovine po onom članku 8. te na osnovu još par članaka tražio zamjenu uređaja ili povrat jer jer očito kako se isti ne može napraviti pošto su to več radila 3 različita servisa.
Za ubuduce, nemoj predizat proizvod i odma tamo na licu mjesta napises zasto ga ne preuzimas. Zato te sad i zajebaju s "neznamo sto se u medjuvremenu dogadjalo" shemama.
Citiraj:
"mi niti ovlašteni servis ne možemo znati što se dešavalo od zadnjeg servisa budući da potrošač, nije predao proizvod na reklamaciju."

Tu je kvar koji se ponavlja po treči put te slika koju dosad nisu napravila 3 različita servisa a oni neznaju što se dešavalo s uređajem u mjesec dana od zadnjeg servisa jer ja nisam poslao isti još jednom na servis??
Ovo je normalno. I ti bi se ovako postavio, pretpostavljam svi mi. Pa nesto sto si napravio si dao nekome i ovaj nakon mjesec javi da nevalja. Svak bi trazio da se on uvjeri da nevalja posto si ti uredjaj preuzeo, znaci nije imao taj kvar (takva je barem logika jeli). Trebao si odbit preuzet.
Citiraj:
"Ovdje je vrlo indikativno da se u servisnim izdatnicama ovlaštenih servisa navode olabavljeni vijci te se da zaklučit da potrošač nije rukovao proizvodom na način na koji to zahtjevaju upute te je upitan način uporabe proizvoda..."

Daj mi reci ...kad trgovina navede da se u izdatnicama spominju "olabavljeni vijci" kako bi to itko shvatio osim kao insinuaciju da je korisnik tu nešto petljao s uređajem ? I to glupu insinaciju, jer je uređaj bio par puta servisiran tj. rastavljan od strane 3 različita servisa!

A da stvar bude bolja , u niti jednoj servisnoj izatnici se ne spominju "olabavljeni vijci"!!
Pa normalno da insinuiraju na to Ali ako tog nema, ti samo prilozis izdanice i jos jednom potvrdis da ovi lazu i to prilazes narusenim poslovnim odnosima
Citiraj:
Dobavljač.
Iako mi nije jasno zašto jer od dobavljača se samo tražilo stručno mišljenje o ispravnosti proizvoda.
No opet tko zna kakve je tu bilo komunikacije između dobavljača te trgovine van Inspektorata.
Hm da, nekuzim ni ja kakve to veze ima s njima. Nesto tu ne stima, sto se ima dobavljac u to uopce upetljavat kad oni nemaju veze s tobom vec s trgovinom, i tebi prijava ide trgovini. Netko nekog tu pokriva.
Citiraj:
Dakle spominje se "primjereni rok".
E sad , u tih 10 mjeseci uređaj nisam mogao koristiti 4 mjeseca jer uopče nije bio kod mene zbog servisiranja + mjesec dana kako ga se nije moglo uopče upaliti.
Dakle tu je sve skupa 5 mjeseci kako nisam bio u mogučnosti uopče koristiti uređaj a obzirom da bi se stvari riješavale novim servisom zaista mi nije jasna interpretacija tog "primjerenog roka"??

Inače ,Inspektorat od samog početka ima cijelokupnu dokumentaciju o svemu kao i detaljne izračune broja dana a kroz ovih par očevida imaju i sve komentare koje si naveo....
E pa onda odbij popravak i trazi novi jer je ocito da se popravit ne moze te je razumni rok prosao. To si trebao napisat kad su ti javili da to ide na popravak u francusku ili di vec.
Citiraj:
Praktički nisam dobio ništa jer presude još nemam a i to je pitanje kakva če biti... jer ne dvojim nimalo da če se trgovina prebaciti na nešto drugo kao što rade cijelo vrijeme.
Kako nisi dobio, gore si mi quotao odgovor inspektorata gdje se vidi da su presudili u tvoju korist?
Nakon svega toga evo Inspektorata s odgovorom uvoznika/proizvođača koji kaže "kako je kvar na uređaju očit te spada u nedostatak koji je pokriven jamstvom"
Znaci ti na to imas tocno zakonom omogucenu zamjenu, ali je uzakonu napisano kako ti imas "izbor" sto hoces. E sad, ako ti nisi izricito napismeno tada trazio zamjenu, povrat ili nesto, oni to rjesavaju kako njima najvise pase, a to je popravak...
Citiraj:
I to je stvar koja mu u ovoj priči nikako nije jasna.
Ja sam na Inspektorat prijavio trgovinu.
Nisam prijavio MR a pogotovo ne Eurotrejd jer nemam zašto. Prijavio sam trgovinu i cijelo vrijeme igram ping-pong s trgovinom a iz svega što sam dosad naveo u ovoj temi ,vidljivo je kako trgovina to "riješava". A Inspektorat nikako da se uhvati trgovine.
Da neznam zasto se oni sad bave s tim. Mozda jer nisi izricito jasno trazio sto zelis, pa se oni jos uvijek vode onim sto je njima najpovoljnije, a to je popravljat to u nedogled. I to se i dalje vodi kao prijava trgovini, samo sto se to jos uvijek "popravlja" te oni djeluju u tom smjeru. Mislim da nisi neke stvari jasno naveo u ovim prijavama, a tad ce te oni (trgovina) vozat kako je njima najisplativije. Sad jos DI stoji iza tebe, te oni i dalje ustrajavaju na popravljanju od kojeg ti moras izricito odustat onako kako sam ti gore napisao. Ako si to poslao tocno tako, sto je na to odgovorio DI?
Citiraj:
Uglavnom , što se tiče Inspektorata , bilo kakve zamjene proizvoda mora odobriti dobavljač / njihov servis jer izgleda da to ide iz njihovog đepa.
Tako da sad Inspektorat traži od dobavljača potvrdu da ne mogu popraviti proizvod jer bez toga ne mogu dobiti novi uređaj ili povrat novca.
Zato jer se to jos vodi pod jamstvom gdje oni uvijek hoce prvo popravit. Da li ti imas izricit dopis da ne zelis vise popravak i blabla ono gore tocno kao sto sam napisao poslan DI? Ako imas, koji je odgovor NA TO (ne ovo prije).
Citiraj:
Da reklamiram nešto van jamstva, trgovina i dobavljač bi mi se garant smijali, a kad trgovina treba sanirati svoje sranje onda nije važno što je jamstvo proteklo.
Ne, vazno je, ali se ogradjuju jer su eto takvi trgovci. Ni prvi ni zadnji.
sandokan111 je offline   Reply With Quote