Citiraj:
Autor panoramix
Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase.
Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće.
Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži.
Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina.
|
Tak i ja vrganje ubacim pred kraj i to da nenadmašni štih kotlovini.
U principu od mesa ja uvijek za kotlovinu uzimam krmenadle (poenkad i kakve kobasice), brzo spečem ih u ulju i izvadim gore. Onda nutra luk paprika, paradajz, feferon, soli, appra, crvene paprike i krčkaj
Na kraju kad se sve fino zdinsta i prožme s vrganjima, zgusnem malo i ubacim krumpir ili grah kao prilog. Inače mi je grah draži, ali sad mi ga se jelo na šalatu
Taj saft od kotlovine, mogao bi se ubit u njemu. Znal sam pol kruha pojest umakanjem dok bi se krčkalo, pa bi na kraju jedva mogel jesti kad bi bilo gotovo
Jedino me sjebal ovaj roštilj. Moj dosadašnji je otišo u vječna lovišta, pa sma se poslužio
visećim roštiljem.
Katastrofa za manipulirat mesom, moram najesen napokon izgradit pošteni roštilj...
Citiraj:
Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice...
|
Bilo je to anualno okupljanje najbliže rodbine i tazbine povodom godišnjice mraka
Ali svakako bi dobro došao, nisam znal da si tam
Inače papričice fino rastu, ali je ljutina puno slabija nego prijašnjih godina, barem na nekoliko papričica koje sam dosad probal.