Citiraj:
Autor listerstorm
Čak i ako zanemarimo transformaciju jokera, ovaj ili onaj svijet, stripove i film, inspiraciju i adaptaciju, ledgerova izvedba je precijenjena. Već sam napisao zašto, pa da se ne ponavljam.
Da stvar bude smiješnija, dobiti oskara za glumu za akcijsku ulogu zatrpanu tonom šminke da se ostavi upečatljiviji dojam.
Netko tko je vidio kako izgleda vrhunski i nezaboravno odigrana uloga, teško će izvedbu ledgera staviti na top listu.
|
Mozes zanemariti sto god hoces, cinjenica je da je ledger dobio zadatak da odglumi psihopata, i da je taj zadatak izvrsio odlicno. Mozda ne savrseno, iskreno i meni je malo isao na zivce u nekim ocigledno i nepotrebno preglumljenim scenama.
Car psihopata je da njegova mentalna nestabilnost nije uvijek ocigledna, tu Hopkins vodi sa svojom izvedbom Lectera.
Ali opet s druge strane to je jedan totalno drugaciji zanr koji se uopce ne moze usporediti sa akcijskim filmom u kojem ocekujes odredjenu dozu pretjerivanja.
Heath Ledger je stavljen u ulogu koju bi svaki glumac drugacije izveo.
I njegova izvedba je meni bila vise nego odlicna.
Cini mi se da si ti ocekivao nesto specificno i kad to nisi vidio na velikom platnu da si ostao razocaran.
Tko je isao gledati Batmana i ocekivao da ce Joker biti interpretacija stripovskog lika ili psihopat kao sto je bio Lecter normalno da je ostao razocaran.
Ja sam osobno ocekivao fijasko sto se tice te uloge jer sam gledao prijasnje Ledgerove filmove i nisam bio uvjeren da je u stanju izvesti takvu ulogu i docarati hladnokrvnog manijaka ali sam bio vise nego zadovoljan vidjenim.
A sto se oskara tice, Gravity je meni bio jedan od dosadnijih filmova koje sam gledao, a Sandra Bullock mi kao glumica nikad nije sjela.
Ali na obje strane su padale i nominacije i dijeli se oskari tako da me sto se te nagrade nista vise ne cudi.
I cvrsto sam uvjeren da ce u roku dvije do tri godine i Scarlett Johansson osvojiti jedan zlatni kipic.
Ali staviti Kinskog i Ledgera u istu recenicu...