View Single Post
Staro 11.08.2014., 21:52   #6155
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Meni osobno nekoliko sitnica. Prvo u Notification centeru nedostaje opcija za paljenje/gašenje mobilnog interneta. Nekome to ne treba, meni bi to bila najkorištenija opcija (ne radi prometa već radi baterije). Ne znam čija je ideja bila da se to ne doda kao opcija, no znam da bi ju dosta ljudi rado vidjelo. Drugo, relativno loša pretraga na Marketu; nekad upišem točan naziv aplikacije i nema rezultata, drugi put nađe. Često ne nudi srodne aplikacije onoj koju tražiš, a nudi neke koje nemaju veze. Treće - užasna, ali užasna organizacija postavki gdje imam 50ak opcija random poredanih pa ti traži ono što te zanima. Još sigurno ima ponešto što mi trenutno ne pada na pamet jer nije pretjerano bitno.

Eto, nije to ništa što bi bilo od životne važnosti niti što bi me, pored svih prednosti, odvratilo od WPa, ali je nešto što bih volio da poprave.
Bravo konačno sam čuo nešto konkretno. Ovo što si nabrojao su sitnice ali i to se da softverski riješiti. Za neke stvari već postoje aplikacije koje nude shortcutove do željene opcije. Znam da nije najjednostavnije rješenje...
Ali kad pogledamo za što se najviše koristi mob, kad pogledamo performanse itd...WP nema konkurencije (naravno, mormao uspoređivati mobove istog cjenovnog ranga). WP možda i nije bio dobra opcija dok nisu ispeglali OS i dok je app store bio siromašan ali sad su barem sve bitne aplikacije tu, one koje ljudi najviše koriste. WP nikad nije ni bio mob za gejmanje. Uostalom, za te stvari prikladiniji je tablet.
Po meni prednost WPa u odnosu na android i apple us:

1) fluidniji rad i bolje performanse u RL (igre pogotovo)
2) u pravilu bolje kamere od konkurencije (lumije)
3) sve češći update i općenito rast platforme
4) nema prtljanja s hackanjem i raznoraznim "štelanjem" moba da bi ti "bolje" radio
5) sučelje, tilesi itd...iako je ovo subjektivno ali obzirom da sam imao sve 3 platforme mobova iza ovog stojim...

Ka mane WP-a (sad kad imamo 8.1 i kad je dosta stvari riješeno) bi napomenuo relativn osiromašni store u odnosu na konkurenciju (iako su bitne stvari tu). Najbolji store ima i dalje apple a ne android. Mana bi bilo i ono što je već neko spomenuo a to su sjebali jednim od zadnjih updatea di je sad sve natrpano na jednom mjestu. Ali velim, to su sitnice.
Tvrdi je offline