Citiraj:
Autor Prezime
Kako se ne namjeravas spajat na prvi router (TG782) zicom, ne vidim cemu zudnja za nekim brzim wirelessom drugog routera od "g" standarda koji TG podrzava.
|
evo zašto: pošto nemam NAS (a i da imam, kakva korist od njega sa ruterom od 100 Mbit i wlessom od 54 Mbit), prisiljen sam šerati fajlove između tri računala preko wlessa. ne moram napominjati da je strimanje filmova s jednog kompa na drugi gotovo pa nemoguća misija (pogotovo onda ako se istovremeno pristupa internetu ili nedaj bože je aktivan PTP klijent). isto tako kopiranje fajla većeg od 1GB traje vječno.
NAS je u planu, ali se postavlja pitanje svrhe istoga sa ovim brzinama mreža. živim u stanu pa mi ožičavanje istoga također na dolazi u obzir. cijelu priču sam pokrenuo iz razloga sljedećeg razmišljanja:
dvije kutijice (router i NAS), jedna žica (phone i dsl)= humana brzina WLESS pristupa arhiviranim fajlovima (20-50 MB/sec).
nemam prostora ni novčanih sredstava za IT ormar sa mrežnom opremom pa da to složim kak se šika (po pravilima struke).