View Single Post
Staro 10.08.2014., 23:22   #507
UniStilo
Registered User

UniStilo's Avatar

Datum registracije: Mar 2014
Nakon 2 tjedna korištenja i skupljanja dojmova, evo pros/cons - ZTE RedBull V5 1GB/4GB

Mobitel je brz, fluidan, nema nikakvih lagova, općenito sam vrlo zadovoljan, došao je sa Englesko-Kineskom verzijom, koja je ok, naknadno sam si sredio multilanguage sa velikom pomoću od XDA foruma, ali ima par bugova koji će se kako kažu uskoro riješiti sa službenim updateom...

Pros
- Dizajn (nije na odmet imati sexy telefunken, 3 navigacijske tipke koje su uvijek vidljive, plavi poklopac, metalne tipkice...)
- Baterija (svrstao bih se u medium usere, izdrži mi komotno 2 dana i ostane 20tak %.
- Kamera (prije par stranica sam uplodao slike, slike su vrlo dobre, po noći je upotrebljiv također, ali nemojte očekivati čuda)
- Led notifikacijske tipke (kao što rekoh, uvijek vidljive, na oko lijepe, a opet ima koristi, srednja u intervalima svjetli kada ima neka notifikacija.
- GPS (nije jedan od mob s kojima ćete imati problema sa GPS-om)
- WiFi (hvata odlično mreže, uspoređeno sa S3 i nekim Prestigiom, ima jači signal i u gradu vidi 30% više mreža koji navedeni nemogu)
- Kvaliteta zvuka (zvuk jako kvalitetan, pogotovo u razgovoru, držim ga na 50%, jasno i glasno)
- Dodatna oprema (česta mana svih kineza, već se sada može kupiti npr. na TO2c-u, Nillkin leather caseovi i ostale karafeke, zaštitni oklop i sl.)

Cons
- Cijena (gledajući npr. Coolpad F1, za 8$ više, nudi 2GB RAM-a, više interne memorije i jednakih specki...Jača verzija ZTE V5 košta 200$)
- Zadnji poklopac (tvornički -bijeli je 'suh' i djeluje jeftino, ja sam srećom neznajući to naručio dodatni plavi, osim što izgleda mnogo bolje, taj plavi poklopac ima neki sloj po sebi, djeluje premium i svakome preporučujem (dodatnih 8$).
- Mreža (nemože se manualno odabrati mreža, ukoliko to želite, dočeka vas poruka 'android has stopped working'.
- Težina (nekome mana, nekome prednost (148g), ali tko god ga uzme u ruku, to je prvi komentar.
- Kontakti (Unesete nečiji broj u imenik, sve uredu, odeš u viber, tamo on odjednom dvaput stoji, odeš u imenik, kad eno vraga i tu je 2 puta, pobrišeš jedan od duplih, onda se ovaj prvi ponaša kao da ne postoji. - za ovo još nisam siguran dali je do mene ili do mob
- Dual Sim (ukoliko ne planirate instalirati neki drugi ROM, možete očekivati da vam SIM2 ne radi.)