Po 99ti put, plastika kod mobitela nije mana. Mnogo je zahvalniji materijal od aluminija (koji je za felge, a ne za radit kućišta od mobitela) i kao bivši vlasnik alu unibody mobitela (HTC Legend) nikada više neću prismrdjeti alu mobovima. Plastika je zakon. Kod alu moba je dovoljan jedan pad na krivi ćošak i moš ga bacit jer je popravak neisplativ, a kućište se spiga. Ispran vam je mozak marketingom. Za mene osim plastike za kućište u obzir dolaze samo platina i karbonska vlakna.
Vezano uz pitanje. S5 (ako si avanturist) ili Note 3 (ako si wannabe poduzetnik ili biznismen). Eventualno Z2 može, ali Sony je za hipstere (šala aka joke) i relativno je nov i zelen.
Galaxy S5 bi bio failsafe izbor. Sa Samsungom ne možeš fulati jer je uvijek u TOP 3 worldwide i radi prejake mašine + ima cool dodatke i ogromnu fan bazu ako te veseli čeprkanje po softveru.
Moj izbor bi bio Galaxy S5 mini zbog kompaktnijih dimenzija, a i Z1 compact mi je simpa iako nisam hipster, no koji god da si odabereš uživat ćeš kao gospodin.