Citiraj:
Originally posted by burke .....kako je Jango rekao stavljanjem 4Ohmskih zvučnjaka na 8Ohmsko
|
Burke, mene zanima na kojoj ti ohm-aži ovo pišeš?
Buduci da izoblicujes navode citiranog autora
"To uzrokuje probleme za slaba kvazi-pojačalca unutar takvih recievera"
Osim ako ti sam, ne proizvodis posebna 8 ohm-ska pojacala?
Dolaskom firmi tipa
VTREK i slicnih Asia-Malezija-China Town firmi sve se okrenulo naopacke.
Do unazad nekih 5 godina, kad je postojala kultura slaganja pojedinacnih komponenti sa malo dignitetnijim i frekventnijim (bolja prodaja) statusom za normalnu audio klasu...
Bilo je sasvim normalno za jedno pristojnije integrirano pojacalo
da ima impedancijski load od 4 do 16ohm-a bez nekih vecih dubijoza.
Danas je to isto normalno, samo zbog prevelike potrosnje jeftinijih segmentata, ta su pojacala (i sva iznad) narasla cijenom.
@-fanATIk-@
Cudi me zasto tvoj bratic nije uzeo te
zvucnike sa njihovim dediciranim pojacalom, buduci da sam vidio kako VTREK bas najvise i prodaje komplete Receiver/Amp/Zvucnici kao tandem.
Na oko bi doista lako zavarali jer dok se ne dodirnu stvarno izgledaju kao daleko skuplja klasa zvucnika. Kad imaju fenomenalne strojeve i uvjete proizvodnje, ne cudi, no zadivljujuce je za ovu klasu.
Ovi zvucnici su otprilike kao neka klasa jeftinijih budget Sub-ova
a kako i prilici, obicno "izumitelj" je onaj koji ih i pogoni!
(comp zvucnici , poznato?)
Ako sam dobro shvatio, bratic je uzeo samo jedan par zvucnika?
Ti zvucnici su ionako radjeni za kucno kino gdje psihoakustika
kompenzira nedostatak rezolucije i vjerne reprodukcije "prostorom" pa se tamo njihove mane ionako nece isticati za vecinu slusatelja, gdje je ionako percepcija daleko drugacija i reducirana za razliku od kriticnog audio slusanja.
Buduci da ga zanima "lupanje" a VTREK je ionako ovu ohm-azu odabrao = bas zbog buke, onda bi najbolje bilo da uzme njihov receiver/pojacalo. Razinom kvalitete su adekvatni ovim zvucnicima a ljudi koji vole buku obicno vole i uredjaje adekvatnog izgleda.
VTREK-ova
pojacala/receiveri imaju pregrst lampica i analyzer-a, koje ce ga oduseviti te nece proci nezapazeno medju njegovim prijateljima jer su zbilja bezobrazno povoljni.
Sony lako moze prodati ili ostaviti za neki drugi setup/zvucnike.
Zahvaljujuci
najboljoj trazilici uspio sam uci u trag
home site-u.
Koliki ugled ima najbolje govori
ovo
Cini se da imaju dva sektora od kojih jedan radi siroku potrosnju (HR) i drugi dosta kvalitetniji za zapadna trzista.