Citiraj:
Autor sandokan111
Oni su trazili ocitovanje, ocitovanje su dobili. Ako je ono lazno, dalje ti dokazujes da je lazno itd itd itd..
|
Drugačije rečeno , moš radit svakakve pizdarije dok netko ne dokaže da su to pizdarije.
Citiraj:
Autor sandokan111
Svejedno, ne mislis valjda da ja tu preko interneta bez uvida u cjelokupnu dokumentaciju, tebi mogu ista stvarno savjetovat sto se pravne naravi ovog tice? Pa to je suludo. Ja samo izvodim neke zakljuce iz onog kako ti prenosis cinjenice, samo opet, to moze bit tvoje vidjenje.
|
Ako imaš volje za pomoč i želiš uvid u dokumentaciju , nije problem....
Citiraj:
Autor sandokan111
Evo, ovaj opis je potpuno ok. Ti jos ulazis u cijeli slucaj s nekakvim osjecajima. Je li trgovina postupila po zakonu? Da. Jesi li je ti na to natjerao, inspektorat, ili njihova dobra volja, potpuno je nebitno. Ti znas, inspektorat zna, trgovina zna, a na papiru oni to nisu potvrdili i sad je tebi valjda krivo jer tu ne pise "taj i taj je u pravu bio svo ovo vrijeme, uredjaj je i dalje pod garancijom" vec samo pise "trgovina je odlucila da prizna jamstvo". Pravno je to potpuno isto, ali ti nisi valjda dobio zadovoljstinu ili mislis da bi oni trebali bit radi tog svega kaznjeni? Da je tako, bilokoja dobitna presuda bi znacila duplu kaznu za gubitnika. Prva kazna bi bila sto je vec odluceno, druga bi bila sto se uopce odlucio braniti jer je u obrani mozda iznio nesto sto se moze smatrat iskrivljenim cinjenicama... Ne funkcionira to tako.
|
Prvo što se tiče osječaja.
Ova priča traje več 10 mjeseci. Dakle 10 mjeseci ja ne mogu koristiti nešto za što sam iskrcao brdo novaca. A uz to me se prca na sve strane. Od trgovine , servisa , a izgleda i inspektorata.
I sad , vidi se da mi je pun qurac?
Pa normalno da se vidi kad je tako.
Čovjek sam od krvi i mesa koji ima i ostalih problema u životu. Tebi nebi bio pun qurac na mom mjestu?
Drugo, što se tiče toga da nije bitno zbog čega je trgovina postupila po zakonu. E pa meni je bitno.
Vidiš , ja imam pametnijih stvari od toga da mjesec ipo dana dokazujem kako netko sere. A da je Ispektorat malo bolje radi svoj posao , to nebi ni trebao radit. Pa trebali bi biti sposobni vidjeti to sami , ono da se informacije koje su dobili ne slažu s papirologijom koju več imaju.
Zašto ja uopče moram bilo što dokazivati?
Zbog onog kao što sam rekao. Kad netko da nešto napisano , očito je da stoji iza toga i da je baš to htio izjaviti. U slučaju trgovine gdje to rade ljudi kojima to spada u opseg posla za kojeg su uredno plačeni , Inspektorat baš zbog toga , dobivene informacije drži kao 'činjenično stanje' a ja moram dokazivati suprotno.
Nego , što misliš kako bi tekla ova priča da je situacija obrnuta?
Ono da ja kao korisnik Inspektoratu dajem lažna očitovanja i mjenjam stav kako vjetar puhne.
Ne dvojim niti malo da ...kad bi trgovina istaknula da se bilo koja informacija ne poklapa s činjeničnim stanjem , moja riječ bi izgubila kredibilitet i Inspektorat bi sve skupa riješio po brzom postupku. Mislim da nebi bilo nikakve šanse da Inspektoratu nebi bilo važno što im dajem lažna očitovanja , kao i da bi ta lažna očitovanja mogao riješiti s "e jebiga , zajebao se...ali pustimo sad to"
Treče, što se tiče "duple kazne"...
Gledaj , ne radi se ovdje o nečijoj krivoj interpretaciji situacije. Postoje činjenice tj. vrlo jasne informacije o određenim stvarima. Kad te informacije "prepravljaš" onda je to svjesno laganje.
Citiraj:
Autor sandokan111
Evo sad si jos detaljnije opisao o cemu se radi. Ja pretpostavljam da u tim trgovinama ne rade tako profesionalni ljudi pa su tvoje primjedbe njima smjesne. Tebi su s druge strane jako problematicne. To je tako uvijek s ekstremima (ne kazem ja da nisi u pravu) ali eto, ne nailazis na razumjevanje "normalnih", te da bi tako nesto dokazao moras to dokazat ljudima koji su jednako ekstremni. Dakle vjestak, nekakvi tehnicki testeri sto ja znam, ne razumijem se u to. Sto ti je problem ekstremniji valjda je jasno da ga je teze dokazat...
Ove slike sto si mi stavio opce mi nije jasno sto nevalja na njima 
|
Ispada da imam problem koji trebaš tražiti s mikroskopom.
Nemogučnost paljenja nastranu , za primjetiti probleme ti ne treba neka velika stručnost.
Bijelo nije uniformno bijelo niti je crno uniformno crno. Pa tu je fleka posred slike. A slika je skoro 3 metra pa nije baš da točku možeš promašit u praksi.
Citiraj:
Autor sandokan111
Pa vec si i sam opisao koliki su ti ekstremi (kad si opisivao one kalibracije). Ono sto ti mozda vidis kao neopisivi problem, netko drugo ni ne bi primjetio. E sad, ako je to unutar specifikacija kao sto oni navode, ti pogledaj specifikacije i vidi je li. Pretpostavljam da ako su takvi ekstremni uredjaji (da im onakve kalibaracije trebaju) da onda imaju i jako detaljno ispisane specifikacije. Sve je dalje jasno.
|
Vidim da te 'buni' pojam kalibracije.
Nije savršena usporedba ali kalibraciju možeš gledati kao podešavanje auta za nekakvu stazu.
Auto če vozit i bez toga (pa čaki i s jednom napola izdušenom gumom te motorom koju štucne između 3i 4k rpm) ali kad želiš izvuči najbolje iz auta , treba ga malo uštimat. a kad pristupaš stazi na tom nivou , problem s motorom i gumom je ništa drugo nego šaka u oko.
Citiraj:
Autor darkydark
Iskreno prema onim slikama meni izgleda da je neko tu napravio traljav posao i sad si pokriva dupe. Nije jednom viđeno. Pogotovo kod servisa laptopa kakva mrcvarenja ljudima znaju napraviti.
Probaj se obratiti direktno uvozniku s nekim smirenim mailom, a sto se tice dokazivanja - nazalost ti moraš sam sve dokazat - u inspektoratu su tolko uspavani da to nije normalno i ako nemaju crno na bjelo cijeli tjek događaja koji orangutan može shvatiti odustaje se od slučaja.
OT: O kojem se opce monitoru i servisu radi?
|
U ovoj fazi kad je slučaj na Inspektoratu mi nema smisla iči nešto riješavati na svoju ruku , pogotovo jer se zna stajalište uvoznika/dobavljača.
Gledaj, Epson ima 2 ovlaštena uvoznika/dobavljača za HR. Dakle, tu su Eurotrade te Recro i oboje imaju svoje servise tj. u slučaju Recra to je MRservis a Links dobiva robu od oba. Uglavnom, zbog svega do sada što sam iskusio s MRom, bilo je sve jasno što se tiče uvoznika. I s dobavljačem te njihovim servisom je sve ljepo funkcioniralo dok trgovina nije odlučila poslat stvar na servisiranje u servisnu mrežu drugog dobavljača jer je to kao sve isto. A onda se pokazalo da nije isto.
Kad je Inspektorat tražio očitovanje servisa o ispravnosti proizvoda , MR je zauzeo stav "sve je po specifikacijama iako se nigdje izričito ne navodi da je problem riješen" a sam uvoznik je odlučio komentirati samo 2 servisiranja dok proizvod nije završio u servisu drugog uvoznika. Dakle , nisu se očitovali glede zadnjeg servisiranja kad su morali riješiti problem kojeg nisu ni napravili tj. s kojim nisu imali nikakve veze. Interesantno , zar ne ?
E sad , s obzirom da se kroz cijelu priču provlaće isti problemi s uređajem , a te iste probleme servisi ne riješavaju , Inspektoratu je bilo potrebno mišljenje stručne osobe kako bi riješili slučaj. Potegnulo se pitanje vještačenja protiv čega ja nisam imao ništa protiv. Naprotiv , troškovi toga bi bili plačeni iz mog vlastitog novcanika.
No onda je stvar zapela jer to
nije odgovaralo trgovini. A nije im odgovaralo jer "
ne znaju što se dešavalo s uređajem nakon zadnjeg servisiranja." Uglavnom , trgovina se trudi korisnika prikazati kao glavni problem u svemu a to ide od toga da je "
svaki put reklamiran ispravni proizvod" pa sve do "izmišljanja zapažanja servisa".
Drugi problem za Inspektorat je bilo riješavanje tko je u biti "odgovoran" za sami uređaj.
Uvoznik je u svom očitovanju naveo kako
proizvođač nema adekvatno jamstvo za naše tržište tako da oni kao dobavljač/distributer izrađuju svoje jamstvo i navode isklučivo svoje servisne centre jer im to pokriva nekakav ugovor o servisu. Ostale izbjegavaju stavljati jer ne poznaju uvijete i planove poslovanja.
No naveli su kako su po ugovoru koji su sklopili s proizvođačem , dužni servisirati asortiman za koji su ovlašteni , ukoliko kupac ima račun iz EMEA regije.
Trgovina se naravno uhvatila toga drugog i što se njih tiče, uvjeti kupoprodajnog ugovora nisu prekršeni jer su na svom generičkom jamstvu uz raču naveli kako je MR servis ovlašteni servis za EPSON printere. Nebi da imam usrani printer.
Citiraj:
Autor sandokan111
Nisam ni pravnik ni odvjetnik ali sam s puno ovakvih slucajeva (reklamacija jeli) radio u suradnji s pravnicima (imam barem 1000 prijava iza sebe), i znam da ljudi cesto izvrcu cinjenice pa u biti vise ja ogradjujem sebe nego ista. Ako je to kako je on napisao, on ce novi proizvod dobit 1000%, ali jedno je sigurno. Sto je trgovina protiv koje dokazujes veca/jaca (tipa HT/vip/lesnina/stajaznam), i sto je problem specificniji i ekstremniji, to ga je teze dokazat i duze traje. Pa HT uredno drzavnog inspektora za njegov osobni slucaj odjebaje i salje mu "lazna" izvjesca itd itd.
|
Što se dokazivanja tiče ... zbog toga što trgovini nije odgovaralo stručno vještačenje , Inspektorat je na zadnji dan jamstva odlučio opet s svim fotografijama i detaljnim opisima problema zatražio mišljenje o ispravnosti proizvoda od uvoznika/servisa. Oni su to prebacili na neku centralu za našu regiju gdje je to prebačeno na proizvođača.
I onda ,nakon 3 bezuspješna servisiranja , nakon što 10 mjeseci stvar ne radi kako treba , nakon što je proizvod zaista nije više pod jamstvom , nakon toliko "korisnik svaki put reklamira ispravan proizvod" ....
Nakon svega toga evo Inspektorata s odgovorom uvoznika/proizvođača koji kaže
"kako je kvar na uređaju očit te spada u nedostatak koji je pokriven jamstvom"
Dakle eto problem dokazan ali....
No o novom uređaju ni riječi!
Oni če to poslati direktno u Francusku na servis te če ga vratiti o vlastitom trošku. Obzirom da je taj prošli izlet preko MRa trajao neka 3 mjeseca ovog puta če se osobno pobrinuti da se to riješi u najkračem mogučem roku.
I eto Inspektorat kao riješio stvar.
Tih tvojih 1000 prijava je popriličan broj pa mi daj kao profesionalac reci što sad.
Samo mi nemoj reči da bi trebao pucati od sreče jer če mi se popravljati proizvod za koji mi je isteklo jamstvo.
Pa zar nisam i sam mogao poslati opet stvar na servis . Koji vrag mi je trebao Inspektorat za to.
I sad ,dobiti ču novo 1000% ?
Daj mi reci iz čijeg bi đepa to trebalo iči?
btw, jel ovo sve previše nevjerovatno da bi bilo istinito? Mislim ,zbog čega mi radiš to "ako je stvarno tako"
Imam servis koji se ograđuje , imam trgovinu koja se ograđuje a sad imam i inspektorat te uvoznika koji se ograđuje. Puna mi je kapa ograđivanja.