View Single Post
Staro 07.08.2014., 16:08   #382
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja bi se još malo osvrnuo na kineze s malo interne memorije. Ako sam OT nek Brko briše post
Imao sam dosad dvaput slučaj na takvima da se mob razje... da je trebalo factory reset napraviti.
Problem je mala /data particija, sistemske aplikacije i čudnovati ROMovi od kojih neki ne dozvoljavaju instalaciju na sdcard. Korisnik nakrca mob, jednog dana upali wifi i sad uleti automatski update sistemskih aplikacija, a naročito google sranja. Tu u prvom redu mislim na google play services koji se updatea ma štogod postavio u postavkama. Obzirom da je original app u /system particiji koja je read only, svi updateovi idu na /data koja zna biti dosta knap nakon nekog vremena. E, kad se krene skidati, zna crknuti sa samo par MB ili čak ništa slobodno u /data, mob se smrzne i gotovo. Reboot ne pali, ako se launcher može ubiti i dignuti neki file manager pa izbrisati smeće koje se downloadalo može se spasiti situacija, ali dvaput sam frendovima morao raditi factory reset iz recoverya jer su rebootali mob i zaglavio se na pola boota
c-shadow je offline