Citiraj:
Autor Poggiali
Jel to ovo ?
|
Da, to :P
Kazes da si uzeo 10. Pa jesi ti ikad imao 10 prije ims-a ili koliko si imao? Linija ti nije neka bajna. Koliko si imao prije nego su ti to uveli?
Tebi definitivno nesto nije dobro podeseno. Modulacija adsl2+. Dolje adsl2. Na tu atenuaciju ti je adsl2+ max oko 10, adsl2 nesto nize. Nikakvih 17. Ovaj profil sto su ti stavili ti je vjerojatno taj max koji ti mozes postic. Output power na downu je 0... itd itd itd.
Zovi da to fixaju, tu nest ne stima ili se modem blesira pa stavi prikazuje krivo.
Citiraj:
Autor Prezime
To je to, a obzirom da je T-Com u pitanju, nije mi jasan dio: "G.992.3_Anex K". Do sada sam kod njih za ADSL2+ samo vidio: G.992.5 annex B.
Jel to neka posebnost ZTE-a, neka nova kombinacija, ili je nesto krivo konfigurirano, ne znam...
|
Ima puno vise annexa nego oni na wikipediji :P. I ti si upravo usporedio adsl2+ i adsl2

, a to je ono sto buni i mene, samo jer isti router prikazuje oba odjednom.
Evo tu G.992.3 standard i svi annexi na njemu.
https://www.itu.int/rec/dologin_pub....F-E&type=items
Unutar imas annex K specifikacije. Annex C je odvojen u drugom dokumentu.
Iako, nisam siguran dali ovom ZTE-u je to modulacija koja pise "adsl2+" a onda pod enkapsulacijom drze ADSL2 annex_k. Nisam siguran da im se to na isto odnosi. Sto to tocno ZTE-u znaci nisam siguran. Potrazio sam malo ovog zte-a, zna on ovako prenosit i za vdsl.
Citiraj:
Autor Poggiali
Ja nis ne znam, nisam ni bio doma kad mi je to radjeno, tuga je da ne mogu imat 10mb brzinu, jer kako oni kazu 5mb je kvalitetnija, a na kraju i ona trza 
|
Rekao je da je 5mb kvalitetnije jer ti veza ne podrzava vise, pa ce ti na 5mb manje pucat :P. Ali sa ovakvom linijom nisi ni trebao uzimat 10mbita posto ih nemozes dobit, jos sad kad su ti uvalili IMS, radje se ti vrati na staro :P
Citiraj:
Autor Poggiali
I meni se cini da je nekaj zeznuto, tehnicar mi je objasnil da se svim tim kacenjem telefona maxtva i neta, samo opterecuje ruter da radi kao na "visoj frekvenciji" a infrastruktura ne dozvoljava... A tak je sve fino radilo prije tog telefona glupog  Naravno da cu ih cimat, cim se malo zagusi ja ih zovem, boli me briga...
p.s. rekli su mi da su tehnicari testirali i ta neka margina je prosla na testu ispod prosjeka :/
|
Cek ti si imao i maxtv + 4mbita, i onda si uzeo 10mbita + maxtv i jos su ti stavili voip? Ili samo adsl? Nisam tocno shvatio sto si imao, ako nisi imao maxtv sto ti ga opce spominje.
Ovo ostalo sto je objasnjavao ili si ti krivo prenio il je on prtljao nesto da rece bilosta :P
Ovo s marginom vjerojatno (barem se nadam da je to mislio) misli da je margina losija od linija s slicnim parametrima, sto bi upucivalo da je linija losija od prosjeka.
@pogialli.
Neznam koliko ste vi razdaljine, ali tvoja je linija 10 puta bolja od njegove. Sad jel on na losoj parici, ili sta neznam, ali samo usporedi atenuaciju, INP i interleave delay/depth tvoj i njegov i sve je jasno. Kod njega je sve gore i svi mehanizmi zastite podataka su pojacani u odnosu na tebe.