Citiraj:
Autor sandokan111
Ne provjeravaju oni takve stvari. Ti moras sve napisano dokazat i za njih izracunat. Svoje vs njihovo. Ti napises jedno, oni drugo, ti moras to pobit ako treba. Kad dobijes odluku ides dalje.
|
E sad me baš vučeš za jezik.
Da bi ti znao jesam li ja nešto uspio dokazati ili nisam , moraš provjerit činjenice.
A s obzirom da je trajanje jamstva poprilično važna stvar a Inspektori nisu volonteri ,daj mi ljepo objasni zašto prilikom prve pritužbe nebi odvojili 5 minuta vremene te PROVJERILI činjenice.
Citiraj:
Autor sandokan111
Promasio si fudbal. Za to sto si ti potpisao je nadlezan sud.
|
Ajme meni , s tobom ko s advokatima.
Da prefolmuliram...zašto sam inspektorat nebi napravio prijavu trgovine da im ometa tok istrage ako več sami nemaju ovlasti za sankcioniranje takvih stvari.
Kad si dužan milijune onda ti se prašta a kad si dužan 4 rate kredita onda idu ovrhe.
Citiraj:
Autor sandokan111
Ako mislis da mozes dokazat tako nesto, onda tuzi. Samo opet napominjem. Pravno dokazat, ne svjetovno. Malo mi se cini da ti to dosta svjetovno dozivljavas kao "jasno je" a u biti nije bitno jeli jasno nesto ili ne, ako nemas pravno utemeljenu tuzbu (znaci krsenje zakona). Ja mislim da ti ovaj dio ne bi prosao.
|
Što se sad ovdje desilo?
U svom prošlom postu si me nagovarao na tužbu jer ti je izgledalo kako sam u pravu i kako imam sve dokaze a sad mi nebi prošlo?
Gledaj , zdrava pamet , logika i to "jasno je" ,svoj izvor ima iz papirologije.
A ta ista papirologija ( kao što su servisne primke, servisne izdatince , prigovori trgovini , odgovora trgovine na prigovore , prijave inspektoratu , očitovanja trgovine , mojeg očitovanja , očitovanja od servisa itd..) služi valjda kao nekakva dokumentacija gdje stvari stoje crno na bijelo.
I u tom kontekstu imaš npr:
*Moju prijavu Inspektoratu s informacijom o jamstvu ,pa očitovanje trgovine kako je proizvod izašao iz jamstva ,pa
moje očitovanje da nije s ponovnim detaljnim izračunom , pa očitovanje trgovine koja sve opisuje kao netočni navodi i navodi svoj izračun , pa opet moje očitovanje kako to nije točno i zašto ...
A kad je stvar doslovno prokuhala nakon mjesec ipo ping-ponganja , imaš inspektorat s informacijom kako je trgovina odlučila da mi prizna kako je proizvod jos u jamstvu. Nebi da mi netko radi neku uslugu a ne prati zakon.
*Drugo ,imaš izdatnicu trgovine kako servis ne vidi problem , imaš drugu izdatnicu kako servis ne vidi problem i imaš treču izdatnicu kako servis ne vidi problem. Uz to imaš i odgovor trgovine na službeni prigovor u kojoj stoji da servis ne vidi problem. Imaš očitovanje trgovine za inspektorat kako servis nije vidio problem. A onda imaš mene kako Inspektoratu dajem izdatnicu samog servisa (koja se potkrala u kutiji) u kojoj servis opisuje problem s uređajem. I nakon toga imaš očitovanje trgovine kako servis vidi problem.
*Treče,imaš hrpu servisnih izdatnica s opisom kvara te opisom radova. Nakon toga imaš očitovanje trgovine koja navodi da je u tim istim dokumentima navedeno nešto što nigdje nije spomenuto!
E sad , nismo svi mi na kavi pa malo čakulamo i za par minuta moraš rekonstrirat iz memorije tko je što točno rekao....
Ovdje se radi o popriličnoj važnoj stvari pa je valjda razumljivo da kad netko da nešto napismeno , da stoji iza toga jer je to očito htio izjaviti. Pogotovo u slučaju tgovine gdje su ljudi za to plačeni.
Ali ne , pristup trgovine se mijenja kako god puhne vjetar.
I sad , tužba na temelju toga mi nebi prošla?
Ako nebi to samo potvrđuje moje mišljenje i dosadašnje iskustvo s našim pravnim sistemom.
Citiraj:
Autor sandokan111
Dobro, procitao sam i onaj ostatak sta si stavio, izgleda da si i ti malo picajzla. Bile su nekakve mrlje u pitanju, dosta ovako neopipljiva stvar. Vjerojatno zato i trgoina stvara probleme. Stvar dosta kosta i normalno da je oni pobijaju. Slicno kao da pokusas zamijenit cijelo auto jer ti se nesto sitno ne odgovara s motorom po tvojem nahodjenju recimo. Nitko ti nece izac u susret vec ces se morat dobro namucit da dokazes da je motor van specifikacija. Vise novaca vise zajebancije.
|
Ja picajzla?
Pa da , bilo je i vrijeme da se sve ovdje okrene prema tome kako sam ja ovdje u biti problem.
Das ti pokušam drugačije formulirat da shvatiš.
Pero se bavi fotografijom i kupi za obradu neki dobar monitor... Nekakvi Eizo ili bolje rečeno neki Dell iz vrha ponude (ipak nisam kupio Sim2.) Bez obzira na 2 servisiranja sve funkcionira savršeno dokle trgovina ne pošalje to u drugi servis. I nakon što tamo rastave monitor da zamjene osigurač, naš Pero dobije nazad monitor s problemom. Kako bi se problem riješio monitor prođe 3 servisiranja a riješenja nigdje. Na kraju naš Pero ima sliku na kojoj bijelo nije bijelo več su tu fleke crvenog i zelene a na tamnim scenama su tu neke točke koje bodu u oči. Nešto poput ovog.
A da stvar bude bolja , jedan dan Pero nemože uopče ni upaliti monitor pa bulji u prazno a ne svoje fotografije.
Peru prca servis koji je napravio problem jer je sve "po specifikacijama", prca ga trgovina jer "nisu oni ništa odgovorni" a izgleda da ni inspektorat nije puno bolji jer se od njega traži razumjevanje za trgovinu. A na kraju mu na forumu netko kaže da je picajzla te spominje tamo nekakav automotor.
Pizajzla sam? Pa normalno da sam picajzla!
Da nisam picajzla i da mi nije važno kako izgleda ta slika onda to nebi ni kupio već nešto iz samog dna ponude.
Sama prof. kalibracija slike za ovo dode 2ipo k kuna plus dolazak na lokaciju. U prostoriji je sivi strop ispred platna te crni strop iza njega. Sa strana istog su crni zastori kako bi se smanjilo rasipanje svjetla/refleksija.
Uglavnom , važno mi je kako izgleda ta slika i ne vidim u tome ništa negativnog.
A što se tiče zamjene auta jer nešto sitno ne šljaka s motorom...
Bilo je dovoljno prilike da se stvar riješi a pošto se nije riješila , očito se ne može pa ne vidim zašto nekakava zamjena nebi bila poštena stvar?
Gledaj , primarna i osnovna funkcija monitora , televizije ili projektora je da možeš gledati u nekakvu sliku. A kad ista ta slika ima nekakvu anomaliju kao nekakva crta , nekakvih piksela , nekakvih fleka , nekakavog tinta na jednoj strani...to su stvari koje jednostavno bodu u oko te onemogučavaju tu primarnu funkciju.
Zbog istog razloga , opis gorespomenute slike od strane servisa ( ne zaboravimo da su to sami napravili) kao "unutar specifikacija i granica tolerancije" je samo takav apsurd.
Citiraj:
Autor sandokan111
Pa neces inspektorat tuzit nego trgovinu 
|
Ja da tužim trgovinu jer Inspektoratu servira lažne informacije i ometa riješavanje slučaja?
Citiraj:
Autor sandokan111
I normalno da ce te stvari pogledat i drugi advokat, to je pravni sustav. Ti moras svoje dokazat.
|
Ma nije stvar u tome što če to sve pogledat netko drugi. to je sasvim normalno. Stvar je u tome što če netko drugi nač 20 načina da nešto prikaže onako kako nije i zbog toga mi se gadi sve skupa.