View Single Post
Staro 04.08.2014., 23:02   #1163
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Iako se mnogi kunu da je razlika među SSD-ima samo u sintetici i da u praktičnom radu razlika po usera ne postoji ja mogu samo ptvrdit suprotnu situaciju.

Pošto radim (doma i posao) na 2 SSD-a (doma: Vector4 256, posao: ADATA 256 (neki sandforce)) razlika je nebo i zemlja, pogledao sam čsto informativno neku sintetiku na webu i vidim da je Access time 0.02 vs 0.2 sec, što se u radu primjeti dosta. Pokteranje PS-a i nekih sličnih softwarea koji loadaju masu sitnih fajlova je na Vectoru 3-5x brže, kopiranje velikih fajlova nisam testirao jer me ne interesira.

Još jedna sitnica, Vector zakolje, recimo prilikom bootanja OS-a CPU (i7 4770k na 4,2 GHz) na 100% par sec (3-5) i onda je CPU na nuli, sve je loadano i "rdy to go" dok Sandforce ADATA ima ponašanje sličnije običnom HDD-u, ništa od 100% CPU-a ali zato "rdy to go" čeka 10 sec duže....

Uglavnom kod mene, čisto subjektivan slučaj, OCZ mete pod sa ADATOM...

Vrlo čudno, jer je Sandforce jak baš kod pokretanja programa jer se ti fajlovi mogu komprimirati, za razliku od kopiranja slika, mp3-ca i slično koji su već komprimirani.
Vjerojatno je razlika i u tipu NAND-a koji se koristi

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 04.08.2014. u 23:11.
segregator je offline   Reply With Quote