04.08.2014., 23:02
|
|
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Autor Uber Gosu
Iako se mnogi kunu da je razlika među SSD-ima samo u sintetici i da u praktičnom radu razlika po usera ne postoji ja mogu samo ptvrdit suprotnu situaciju.
Pošto radim (doma i posao) na 2 SSD-a (doma: Vector4 256, posao: ADATA 256 (neki sandforce)) razlika je nebo i zemlja, pogledao sam čsto informativno neku sintetiku na webu i vidim da je Access time 0.02 vs 0.2 sec, što se u radu primjeti dosta. Pokteranje PS-a i nekih sličnih softwarea koji loadaju masu sitnih fajlova je na Vectoru 3-5x brže, kopiranje velikih fajlova nisam testirao jer me ne interesira.
Još jedna sitnica, Vector zakolje, recimo prilikom bootanja OS-a CPU (i7 4770k na 4,2 GHz) na 100% par sec (3-5) i onda je CPU na nuli, sve je loadano i "rdy to go" dok Sandforce ADATA ima ponašanje sličnije običnom HDD-u, ništa od 100% CPU-a ali zato "rdy to go" čeka 10 sec duže....
Uglavnom kod mene, čisto subjektivan slučaj, OCZ mete pod sa ADATOM...
|
Vrlo čudno, jer je Sandforce jak baš kod pokretanja programa jer se ti fajlovi mogu komprimirati, za razliku od kopiranja slika, mp3-ca i slično koji su već komprimirani.
Vjerojatno je razlika i u tipu NAND-a koji se koristi
Zadnje izmijenjeno od: segregator. 04.08.2014. u 23:11.
|
|
|