View Single Post
Staro 03.08.2014., 10:01   #326
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
1. Rekao sam ti već, ni sekunde izgubljenog signala nisam doživio na Nokijama. Možda sreća, možda ne, tko zna.
Eto, napravit ću test sutra od Zagreba do Paga koliko će izdržati 1020. I mene zanima.
Znam da su mi E52 i E72 držala bolesno dugo. E52 je izdržala cijeli dan navigacije (pješačke i cestovne) u New Yorku i još je ostalo baterije.

2. Moja greška onda, no svi (a bilo ih je puno) koji su mi prošli kroz ruke su imali trajanje baterije od max 2h. I redovito, nakon godinu ili dvije dana korištenja, ta baterija više ne drži ni 15 minuta. Dosad nijedan stariji Garmin koji sam dobio u ruke, nije mogao 15 minuta na bateriji izdržati. Usput, teško da u budget kategoriji uopće ima modela više od 2h života na bateriji.

I dalje tvrdim da je baterija bitna stvar jer od GPS navigacije očekujem da ako dođem negdje, a lokacija na koju moram doći nije dostupna autom, nego zahtjeva korištenje javnog prijevoza ili hodanje, da me može dovesti do tamo i nazad. (veliki + Nokija ovdje ima za Transit aplikaciju koja je i dio cijele te navigacije). Uz to, pješačka navigacija je puno preciznija nego na Garminu.

3. Trenutno imam Griffin WindowSeat kojim sam prezadovoljan.
Dosad mi se nijedan, bez obzira na cijenu, nije odlijepio, niti sam imao problema s njima. Silikon je silikon, nema tu neke mudrosti. Prije montiranja očistiš staklo i silikon, staviš i nema šanse da padne. Ako ga samo staviš bez da si to napravio, sam si si kriv.

4. Naravno da dobijem adresu, onda dođem u auto, utipkam adresu, ali ulica nema dodane kućne brojeve, a dužine je kao naša Ilica. Ili još zanimljiviji slučaj, ulica Božidara Magovca u Zagrebu koja se sastoji od 30-ak ulica i uličica, pa ti znaj gdje moraš doć bez da lutaš satima uokolo. Ista stvar je s industrijskim zonama tipa Žitnjak gdje je brdo adresa tipa "Slavonska avenija bb". Nisu uvijek adrese jednostavne, a ni Garmin, kao i Nokia, nema sve kućne brojeve u bazi, pogotovo ne bb, koje me prate posvuda

Iz tog razloga na kompu upišem adresu, provjerim s google street je li to to i onda dodam u Drive+.

520 - cca. 600-800 kn
nosač - cca. 200 kn
autopunjač - cca. 100 kn

U najgorem slučaju, 1100 kn te košta nova Nokia u dućanu s brand name nosačem i brand name punjačem.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote