View Single Post
Staro 02.08.2014., 22:36   #323
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jao, moram se s jopisom sad raspravljati

1. Preciznost na mobitelu - 0 problema

Korišteno na 2 kontinenta, desetak zemalja, pješke, biciklom, ili u autu od puževe brzine pa do jurnjave autocestom. Jedini problem je što odmah ne može skužiti prema kojoj je strani okrenut, no nakon par metara uhvati i to. Pomak na ekranu je jednak otprilike jednom metru.
Imaš možda lockon u roku par sekundi na istoj lokaciji. Pomakni se malo i probaj opet. Također probaj i u natkrivenom prostoru. Mobitel odnosi pobjedu jer lokaciju može odrediti u svim uvjetima i triangulacijom mobilnog signala.

2. Jopis opet ima nešto vanserijski što nitko drugi nema. Nikad Garmin nije imao dulje od 2-3 h trajanja baterije. Mogao si bar otvoriti Garminovu stranicu i pogledati specifikacije. Nijedan, pa ni trenutni modeli nemaju dulje trajanje baterije od 2 ili 2.5 sata po tvorničkim specifikacijama, što mi se u praksi uvijek pokazalo kao manje. Dakle, upotrebljivost kao "on foot" navigacija je NULA. Čisti fail.
Eto ti top model:
https://buy.garmin.com/en-GB/GB/on-t...rod121763.html
i low end model:
https://buy.garmin.com/en-GB/GB/on-t...prod92764.html
Koji god uzmeš, više od 2 realno ne drži. Informiraj se malo prije iznošenja krivih informacija.

3. "Ažuriranje kartografije traje ravno 3 minute". Možda. Zaboravljaš da to moraš napraviti NA KOMPU preko Garminovog softvera (koji ti je free samo ako si novi kupac). Za mobitel ti treba samo mobilni internet ili WiFi veza.

Gore si se smijao na izradu rute na kompu gdje je jedino potrebno imati browser. Za isto to napraviti na Garminu trebaš taj softver (s licencom) i ne možeš imati neke osobne spremljene lokacije usklađene kroz više uređaja (koliko sam upoznat, no možda su ušli u 21. stoljeće napokon).

Imao sam valjda 10 različitih autonosača dosad. Od brand name do kineskih. Razlike nema. Možeš ti reć što hoćeš, ali svaki obavlja svoju funkciju i svaki ima isti suction cup. Trenutno imam univerzalni Griffinov koji je savršen i koštao me 150 kn. Ništa nije bolji od kineskog za 10 kn. Trošak zanemariv.

4. Moj terenski posao se očito dosta razlikuje od tvog jer si rutu zadajem sam i here.com mi služi kako bi adresu dodao u favorit, pa na mobitelu samo otvorim navigaciju i stisnem vozi. Ne moram 10 minuta tipkati po njemu da bih našao lokaciju, pa ako lokaciju slučajno nema u kartama, snalaziti se kako znam. Ne volim prčkati po navigaciji tijekom vožnje, pa si sve u početku definiram, a bitnije lokacije imam na glasovnom biranju (Cortana).

5. Rekoh: "...i sl. Navigation Edition modeli", čitaj. Naveo sam ih jer sam ih osobno i koristio. Preko bare, za "on foot" i cestovnu navigaciju. 0 problema. To što su im ekrani mali im nije mana. Ionak tijekom vožnje ne buljim u navigaciju i znam što je 100m, što je 50m i što je "sad skreni lijevo". Stoga, veličina ekrana nije nikakav hendikep. Hendikep bi bio da glasovna navigacija kasni za slikom, što kod Nokije konkretno još nisam doživio

6. 350 je onda bio neki viši srednji rang onda jer je imao bluetooth. Susrećem se s novijim modelima jer me stalno netko žica da mu ubacim nove karte unutra ili napravim update. Garminov princip je ostao isti od prvog modela do danas.

Za moje potrebe (svakodnevni boravak na terenu po cijeloj RH) je mobitel bolji i kompletniji GPS od "dedicated GPS-a". (u tu kategoriju ne računam Android i iOS telefone jer nisam imao dobra iskustva s njihovim navigacijama i glitchevima).
Svakome njegovo.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.08.2014. u 22:44.
1v@n je offline   Reply With Quote