Citiraj:
Autor 1v@n
1. A-GPS uspoređuješ s "običnim GPS-om? Na mobitelu si spreman za navigaciju odmah, dok kod dedicated GPS-a, Garmina kojeg imam doma, treba 5-10 minuta dok nađe satelite i bude spreman za korištenje (ovisi o tome je li blizu lokacije gdje je zadnje korišten)
|
Da, uspoređujem, i već sam ti ranije napisao, što si vidim uredno ignorirao, preciznost dedicated gps uređaja naspram sidejob čipića za gps u mobitelu je ono, neporeciva, ogromna i vrlo značajna, osim ak se voziš po mrduši donjoj sa 3 ulice pa ti svejedno hoće te skrenut 50m bliže ili 50m kasnije a ti u tih 100m imaš 4-5 ulica -.- Pročitaj si par recentnijih usporedbi navigacije na mobitelima sa dedi uređajima, samo da vidiš u čemu su bitne razlike

Spremnost za navigaciju je jedno, a preciznost je nešto sasvim deseto, btw, moj garmin uređaj (nuvi 710) ima lockon satelita 30 do max 45 sec nakon coldboota

, a 1-5 sekundi na warmstartu, o kakvih ti 10 minuta pričaš pobogu!?!?
Citiraj:
Autor 1v@n
2. Prosjek od 2 sata trajanja baterije na dedicated GPS uređaju nije kudikamo duže od mobitela nego nekoliko puta manje.
|
Ja ne znam kakvu ti navigaciju imaš, ali na mojem garminu i sve i jednom garminu kojeg sam imao u rukama (15ak komada od cca 2007e), baterija traje 4-5-6h navigiranja, dok najduže što mi je mobitel izdržao je bilo 2h
Citiraj:
Autor 1v@n
3. Ažuriranje kartografije je super dok tim istim kartama ne istekne navigacija čija licenca traje dok ne izađe novi set karata. U prijevodu uređaj s CN2013 kartama traži da kupiš CN2014 licencu. Ista stvar je s AdriaRoute kartama.
Trošak auto nosača je zanemariv, cca 50 kn.
|
Ažuriranje kartografije traje ravno 3 minute

Radim to već 6-7 godina poprilično često, pa znam šta pričam.
Auto nosač od 50kn je kineski poluproizvod koji se u velikoj većini slučajeva odljepljuje sam sa stakla i kvaliteta držanja istog i primjenjivost je smijeh (i njih sam promijenio najmanje desetak, upravo u vremena posjedovanja nokie 5800 pa na dalje, i izludio dok sam našao autonosač za budget cijenu a da valja...). Originalni nosači, nokiini recimo, koštaju uredno preko 200kn, što nije zanemariv trošak.
Citiraj:
Autor 1v@n
Meni je još uvijek lakše napraviti točke dan prije puta pa ih samo postiskati na mobitelu, nego upisivati svaku posebno. Mazohizmom se ne bavim 
|
Mazohizam? Ne znam za što tebi služi navigacija, ali meni služi za ono za što je namijenjena - kad sam negdje na terenu, primim poziv i dobijem adresu. Što bih trebao palit laptop i slagat rutu na njemu i prebacivat na mobitel, ili je jednostavnije ukucat istu u hodu u roku pol minute i stisnit veliki zeleni dugmić IDI

?? Rute koje idem često imam uredno u favoritima i 'pozivanje' istih traje 5 sekundi, isto tako i recent listu iz koje povučem jednako brzo neku željenu destinaciju.
Citiraj:
Autor 1v@n
Alternativa su i Symbian Nokie - 2710, E72 i sl. Navigation Edition modeli s nosačem u paketu. Obje imao i bolje su me služile od Garmina (nuvi 350)
|
Obje nabrojane nokie su loša alternativa, daleko bolja su touch nokie tipa popularnih navigation edition, ak se ne varam 5230 i 5800, zbog landscape moda i većeg ekrana, pa nećeš na 2" piljit u vožnji

,no opet tu dolazimo do toga da su to mobiteli stari nekoliko godina upitnog općeg stanja i stanja baterije, tako da se opet dolazi do zaključka i poante priče da je isključivo za navigacijske potrebe i dalje najbolja moguća stvar samostalni navigacijski uređaj

Garmin nuvi 350 je uređaj star koliko, 9-10 godina, o čemu mi pričamo u 2014.oj

(no i kao takav, i ako se ne varam bio je lowend model, svejedno je imao mp3 player, photo viewer, itd., dakle nije bio okljaštreni navi only model...) Sad su mi i jasne tvoje spike o 2h navigiranja na bateriji, i ostale zablude koje imaš o dedicated navigacijama

Moderniziraj si uređaj, pa ćeš vidjeti kak to sad fercera