Citiraj:
Autor 1v@n
1. A-GPS uspoređuješ s "običnim GPS-om? Na mobitelu si spreman za navigaciju odmah, dok kod dedicated GPS-a, Garmina kojeg imam doma, treba 5-10 minuta dok nađe satelite i bude spreman za korištenje (ovisi o tome je li blizu lokacije gdje je zadnje korišten)
2.
3.
Trošak auto nosača je zanemariv, cca 50 kn.
Meni je još uvijek lakše napraviti točke dan prije puta pa ih samo postiskati na mobitelu, nego upisivati svaku posebno. Mazohizmom se ne bavim 
|
Znam da nije meni upućeno, ali mobitel mi se pokazao kao preriskantan za duže rute. Noć oko 2 sata blizu Poljsko - Češke granice, kiša pljušti a Sygic govori samo ravno. Ravno drito ispred potoka preko kojeg nema mosta. Okreni se, pa odvede šumskim putem i signal nestane nakon 500 m. Vratim se na glavnu cestu, pa više uopće nema signala.
Navfree nije znao u Zagrebu nać Pisarovinsku ulicu a Navigon se zagubio u Sloboštini.
U drugu ruku, moguće da je jednostavno mob šrot i da je on pravio probleme.
Be-On-Road na mobu me doveo starom cestom iz Požege do Zagreba bez ikakvih problema, preračunavao je rutu relativno brzo. Ali opet, nebi mu vjerovao van Hrvatske.
Tako da rađe izgubim 10ak minuta na podešavanje GPS uređaja i znam da neće nekakvu glupost napravit, nego riskirat sa potencijalnim problemima na mobitelu.
EDIT: naručen je Nuvi 50, hvala svima na sugestijama.