View Single Post
Staro 02.08.2014., 13:10   #319
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Garmin isključivo. Još uvijek (i dalje, rekao bih preciznije) bog i batina navigacijskih uređaja i kartografije za cestovni transport.
Dedicated uređaj napravljen baš za navigaciju i gps čip u njemu se još uvijek ne mogu dovesti u istu rečenicu sa mobitelom i njegovim gps-om čija preciznost još uvijek poprilično kaska za dedic. uređajima. U toj jednadžbi su još i kudikamo duže trajanje baterije na dedi gps-u, činjenica da već po defaultu dolaze sa nosačem za automobil koji se u slučaju mobitela mora dokupiti, i većina (osim naravno osnovnih modela) ima i više nego dovoljno funkcija (kome to treba naravno) osim same navigacije (mp3 player, bluetooth, fm transmitter, itd.).
Ažuriranje kartografije na garminu je jednostavno da ne može bit jednostavnije i karte su odlične, a lako dostupne, da ne uspoređujem ostale ajmoreć osnovne funkcionalnosti navigacijskog uređaja - odabir rute, načina prijevoza, izbjegavanja, samo sučelje uređaja, sve je to vrhunski prilagođeno za odabir rute u pokretu, bez potrebe za ikakvim drugim uređajima (referiram se na ovo gore slaganje rute na kompu, lol).
1. A-GPS uspoređuješ s "običnim GPS-om? Na mobitelu si spreman za navigaciju odmah, dok kod dedicated GPS-a, Garmina kojeg imam doma, treba 5-10 minuta dok nađe satelite i bude spreman za korištenje (ovisi o tome je li blizu lokacije gdje je zadnje korišten)

2. Prosjek od 2 sata trajanja baterije na dedicated GPS uređaju nije kudikamo duže od mobitela nego nekoliko puta manje.

3. Ažuriranje kartografije je super dok tim istim kartama ne istekne navigacija čija licenca traje dok ne izađe novi set karata. U prijevodu uređaj s CN2013 kartama traži da kupiš CN2014 licencu. Ista stvar je s AdriaRoute kartama.

Trošak auto nosača je zanemariv, cca 50 kn.

Meni je još uvijek lakše napraviti točke dan prije puta pa ih samo postiskati na mobitelu, nego upisivati svaku posebno. Mazohizmom se ne bavim

Alternativa su i Symbian Nokie - 2710, E72 i sl. Navigation Edition modeli s nosačem u paketu. Obje imao i bolje su me služile od Garmina (nuvi 350)

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote