View Single Post
Staro 01.08.2014., 18:22   #235
NortonCommander
Orthodox file manager
Moj komp

NortonCommander's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo mali update na nedavnu recenziju Xiaomi Notea iz prijašnje teme.

Jako sam zadovoljan uređajem u svakodnevnom radu. Ni jednom se nije smrznuo ni restartirao, niti sam imao ikakvih problema pri radu koji su zahtjevali restart. Baterija izdrži dva dana s uključenim 3G/Wifijem, Viberom te svjetlinom ekrana u prosjeku na oko 50%. Pri tom mislim na dva dana nešto intenzivnijeg korištenja (ne prčkam više po njemu kao u početku ali još uvijek više nego uobičajeno). On Screen Time je pri tom oko 4 i pol sata. Sve u svemu, meni dovoljno.

Probao sam i dvije igre, Real Racing 3 i Modern Combat 5. Kod RR3 se osjeti povremeno trzuckanje pri prikazu više vozila pa stvar ne radi baš 100% fluidno, ali daleko je od neigrivog. Modern Combat 5, s druge strane radi savršeno. Zbilja se vidi da je optimiziran za ovaj procesor. Grafika je daleko ispred svega što sam probao na prijenosnim uređajima, a ni jednom nisam osjetio pad FPS-a. Šteta što više developera ne optimizira za Mediatek procesore, al ovo je valjda dobar znak. E da, sam uređaj se pri dugotrajnom igranju očekivano zagrije na gornjem dijelu, ali nema govora o nekakvoj ekstremnoj, neugodnoj temperaturi.

Ipak ima par mušica koje mi smetaju a većinom se tiču softvera.
1. Da bi defaultni CallerID radio, potrebno je broj u imenik upisati u formatu +385 98 1234 567. Znači, s pozivnim brojem države. U protivnom se samo prikazuje broj, ne i ime pozivatelja. Koliko znam, ovo je već otprije poznat MIUI bug.
2. Nije moguće promijeniti defaultni video player (camera app i ostalo je moguće promijeniti).
3. Pri gledanju videa na Youtubeu, MX playeru i sl. ponekad se desi da se osvjetljenje tipki na dnu uređaja nasumično upali (i ugasi nakon 5 sek, ovisno kako to postavim). Nije mi jasno što uzrokuje to paljenje, ali nije dodir na ekran ni promjena svjetline u okruženju.
4. Ne mogu nikako natjerati bookmarks widget da osvježi thumbnaile, bez obzira da li je riječ o Chromeu ili defaultnom web pregledniku. Ponekad se neki thumbnail i osvježi, ali to bude 1 od 10. Nije veliki problem, ali estetski malo bode u oči:

5.Online wallpaper galerija ima tonu kvalitetnih pozadina, ali sve je na kineskom tako da je search funkcija beskorisna. Upišem li u nju npr. "Summer", neću naći ni jedan wallpaper na temu. Na sreću, nasumičnim browsanjem naletim na jako dobre pozadine.

To su jedini problemi na koje sam naletio, a mislim da sam sve detaljno prokopao.
Btw, izašao je fix koji rješava nemogućnost pohrane fotografija s kamere direktno na SD karticu (problem koji je spomenut u recenziji).

Zadnje izmijenjeno od: NortonCommander. 01.08.2014. u 18:30.
NortonCommander je offline