Pozdrav.
Imam neobican problem s navedenim monitorom i trebao bih vasu pomoc i savjet.
Pogledajte video
ovdje
Napomena: video je snimam digitalnim fotoaparatom s mogucnoscu snimanja kratkog videa, tako da kvaliteta nije neka, ali mrlja je vidljiva na videu i mozete zamisliti koliko je ona zapravo ocita onom tko gleda u stvaran ekran.
Ono sto se dogadja jest kada se monitor pali iz standby moda, boja na samom desnom rubu ekrana po cijeloj visini se "ne finalizira" do kraja. Ostaje mrlja.
Ovaj problem se takodjer dogadja pri visesatnom ( ~5 + sati) koristenju racunala.
Kada se to dogodi prilikom wake up iz standby moda, mrlja se polako smanjuje ali nikada ne nestane.
Tokom visesatnog koristenja, mrlja je na pocetku gotovo ne znatno vidljiva, ali kako prolaze sati ona postaje sve jasnija.
Prilikom paljenja racunala, mrlja je neznatno vidljiva. No, recimo da monitor neposredno prije paljenja (npr. za 1 minutu) ode u standby i nakon 5 minuta se wake-a, mrlja ce biti tu.
Ja mogu iskljuciti opciju da se monitor ugasu nakon x minuta, ali i dalje ostaje problem nakon visesatnog koristenja da mrlja postaje sve jasnija.
Ono sto sam pokusao, jest mijenjanje refresh rate-a i dostupna kalibracija RGB boja i razni dostupni profili (Movie, Game, Standard itd). no nije pomoglo.
Preko googla nisam nasao rjesenje. Imate li vi kakav prijedlog? Monitor je kupljen u Protisu i ostalo mi je jos par mjeseci garancije.