Najbolje da isprobaš prvo sa drugim napajanjem, +12V ti ima jako loša čitanja ako ćemo vjerovati HWMonitoru, najvjerovatnije je problem do napajanja ali npr. ja imam doma neku prastaru 939 ploču di +5V divlja (tj daje manje vrijednosti koje variraju) i niti zamjena napajanja ne pomaže, a rezultira time da +5V (jedna od crvenih žica na napajanju se pregrijava i potamnilo na samom Jacku - ploči, mjenjao i kondiće ali ne pomaže i komp se zna smrznut).
To sam samo napomenuo informativno ali u tvom slučaju pošto je +12V u pitanju vjerujem da je stvar do napajanja, ali uvijek je bolje fizički provijeriti jer se nemože 100% vjerovati čitanju iz Software-a, multimetar možda, a i tu je bitno kada se mjeri da je PSU pod "teretom".
Isto tako probaj pod My Computer, Properties, Advanced System Settings i pod Advanced imaš ispod Startup and recovery pa settings -> makni kvačicu sa Automatically Restart za System Failure.
Pretpostavljam da će ti onda umjesto restarta, komp baciti BS ako nije do PSU pa se baš fizički zagasi, pa po BS, Event Vieweru i Dumpu zguglati problem

,....