Citiraj:
Autor Imagine
Mogu utužit?
Ma dobro, odakle si ti...iz Amerike?
|
Ne. Hrvatistan. Nevidim sto je nejasno da ih mozes tuzit, i vjerojatno dobit. To sto ljudi ne tuze, ne znaci da tuzbe ne prolazi. Probaj koji put pa vidi kako ce proc (ako mislis da si u pravu, kao sto mi po opisu ovog problema izgleda). I ako imas sve dokaze, kao sto mi isto izgleda.
Tvoj jedini problem u ovome koliko vidim je da se nisi s ovim stvarima valjda susretao prije, pa te buni
1. Kako to inspektorat sam nije izracunao
2. Kako to trgovina laze i mulja.
Za 1. je to normalno. Ti ako posaljes nesto na tuzbu, a nisi sve sam naveo i potkrijepio dokazima, ne ocekujes valjda da ce sudac tamo u svom uredu racunat dane "jer je to jednostavno"? Ne, on pogleda sto si ti napisao i koje dokaze za to imas. Ako se dokazi poklapaju s tvojim izvodima, sve 5, ako ne, 0. Ako ti nisi sam izracunao dane i za to prilozio dokaze, ne ocekuj da on to radi za tebe. Na tebi je da slucaj DOKAZES. On samo razmatra dokaze. Ista stvar je i s inspektoratom. Koliko god ti to glupo zvucalo, tako je.
Za 2. je isto normalno, sluzit ce se svim pravnim sredstvima da pobiju tvoju reklamaciju. Nekad sve prodje kako treba, a eto, nekad i ne. Meni nakon svih ovih godina jos stoji u glavi jedan od razloga kako je lesnina isla pobit reklamaciju na raspadnuti namjestaj tako da "namjenjen je da se koristi na temperaturama od 22 do 24 stupnja". Tko to mozes 365 dana u godini osigurat stalno da bude takva temperatura? E pa oni su to naveli. Normalno da je palo na tuzbi, ali bez tuzbe bi proslo. Znaci ako mislis da su jos nesto skrivili, tuzi, samo eto, budi siguran da mozes dobit. Nece inspektorat tuzit za tebe.
Citiraj:
Zvučiš mi kao da želiš zaokrenuti kažiprstom/šakom uz rečenicu "Aha, e sad sam te uhvatio"  
Znaš, izbacio si stvari iz konteksta...
|
Ma nisam nego sam te izgubio. Nisi nigdje naveo bas tocno sto i kako i vise nisam siguran sta si napisao. Sad su stvari jasnije, nema potrebe da dalje na to pisem, imas gore.