Koliko sam shvatio malo surfajući

ASUS ima, naspram konkurencije, u tom srednjem segmentu jako loš izbor ploča, ne znači da su loše u smislu pokvarene, nego moraš dati više love za isto ili slično (Z97 ploče OFC), dok smo do prije par mjeseci mi u RH osjetili to više od ostatka svijeta, jer su kod nas uvijek napucavali asusu cijenu, tako je sada počeo osjećati i ostatak svijeta, ploče od 200$ npr. stvarno kad gledaš Asrock i Giga imaju puno zanimljiviju ponudu.
To je barem utisak koji sam ja dobio što ne znači da je točno, jer iskreno nisam imao prilike isprobavati sve te ploče da mogu sa sigurnošću reći TO je TO već čitajući recenzije i trenutna iskustva usera koji ih posjeduju.
MSI ne spominjem jer nekako, imaju OK ploče i sve ali ono što im fali je da se istaknu sa nekom serijom ploča naspram konkurencije da mi postanu zanimljivi.
Tehničke specifikacije će advanced useri sami pronaći da usporede trenutnu ponudu ploča i o tome bi se mogla napisati knjiga, ali kad gledaš rang 1000KN Asrock - Giga, 1500KN opet Asrock - Giga barem ljudi koji gledaju širi spektar, a ne samo izlistati ASUS ploče i odabrati cijenovno odgovarajuću a da pritom ne škicneš konkurenciju, naravno svi osim Fanboya

Cijenovni rang ide i dalje, ja se zaustavljam oko cca 1500KN -1700KN jer mi je besmisleno davati 2.5k ili 3k kuna na ploču, uzevši u obzir moje potrebe i ovo je čisto subjektivno.