View Single Post
Staro 29.07.2014., 19:59   #2583
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Baš sam guglao gdje si iskopao to i članak sam našao samo na carina.hr.
Da nije to dio nekog outdated zakona/pravilnika koji bi pošta ignorirala.
Volio bi znati iz kojeg je zakona to izvađeno.

U praksi bi ja napisao;
Poštovani,
sukladno NN ???/?? čl. ?? stavka ?. (kojeg je zakona ovaj tekst gore) vraćam proizvod ????? budući da isti nije odgovarao uvjetima ugovora na temelju kojeg je kupljen/došao je oštećen (mogu li nakon 11mj ja reći da je došao oštećen).
(ako ne mogu: da isti nije odgovarao uvjetima ugovora budući da je kapacitet memorije manji od deklariranog/dimenzije/baterija ne odgovaraju specifikacijama (izmisliti razlog), proizvod nije upotrebljavan).
U prilogu se nalazi dokument da je PDV već plaćen. Molim vas da mi povrat vratite na IBAN????.
S poštovanjem,

//Ovo staviti uz obrazac CN23 koji se nalazi u prozirnoj omotnici kada se šalje.
// i/ili nakon slanja poslati preproučeno to Pošti carinjenja Zagreb.

Komentar: tražiti povrat plaćenog carinskog duga.
Je li ovo PDV koji smo mi platili ili se misli na nešto drugo?

EDIT:
Malo kopam zakone, članke i službene web stranice:

Povrat neodgovarajuće robe, primljene iz inozemstva putem poštanske pošiljke, ukoliko su za to zadovoljeni propisani carinski uvjeti , moguće je ostvariti isključivo predajom pošiljke radi povrata u inozemstvo u Poštanskom uredu carinjenja Zagreb preko koje je pošiljka bila uvezena u Republiku Hrvatsku.
Prilikom predaje međunarodne preporučene pošiljke pošiljatelj je dužan sa pošiljkom dodatno predati i dva popunjena obrasca Carinske deklaracije CN 23.

Živjela rvacka, živjela centralizacija, živjela diktatura pošte carinjenja Zagreb!
Tko je vidio živjeti u selendri tipa Split ili Rijeka.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 29.07.2014. u 20:07.
Ag008 je offline   Reply With Quote