Citiraj:
Autor Imagine
*Što se tiče reklamacije direktno putem putem servisa...
Pošto trgovina ne servisira uređaj već to prosljeđuje direktno na servis , vrijeme koje uređaj provede na samom servisu je krače od onog što trgovina piše na svojim servisnim izdatnicama.
Gledano po tome , jamstvo je isteklo te mi je 'sugerirano' da to riješim putem trgovine a taj slučaj sam več komentirao..
|
Tebi se jamstvo produljuje kad si ga ti dao u trgovinu na servis, ne kad ga je servis stvarno zaprimio. Ako imas te papire, to mozes utuzit.
Citiraj:
*Inspektorat te trgovina ima detalje o svemu kao i sve servisne primke i izdatnice no ipak su odbili priznati produženje jamstva po pitanju zadnje reklamacije zbog toga jer je uređaj reklamiran direktno u servis a ne putem trgovine. Ima li to zakonsku osnovu?
|
Ako sam dobro razumio sta si napisao, normalno da ima..
Citiraj:
no u zadnjem servisiranju su promjenili sistem te dali drugačije očitovanje inspektoratu.
|
Pa jesi tad odnio direkt u servis? Ako jesi, onda nisu oni nista promjenili i tocno su racunali.
Citiraj:
Čovjek bi rekao , imaš sve crno na bijelo pa je sve očito. Međutim , trgovina se očitovala tako da je naveden drugi datum / tako da su u tome skratili jamstveni rok za otprilike mjesec dana. Nema smisla jer čak ako se zanemari izdatnica od same trgovine , ispada da sam navodno preuzeo uređaj par dana prije nego je navedeno od strane servisa ( u očitovanju inspektoratu) kad je uređaj bio poslan od servisa samoj trgovini.
Nakon što je to istaknuto trgovini , stav je takav da je jamstvo isteklo!
|
Ovaj pasus si me totalno izgubio sta si napisao. Cas je odnesena na servis, cas u trgovinu.
Citiraj:
Zanima me kako se to tumači u praksi?
Kad sam bio opčenito bio lišen upotrebe stvari tj. od datuma predavanja uređaja trgovcu do preuzimanja istog od trgovca ...
|
Kad predas uredjaj, bilogdje, od tad se racuna. Ako predas trgovini jasno je da ce to bit duze nego direkt servisu.
Citiraj:
Autor coconut
To što si ti odnio uređaj u servis, a ne u trgovinu ne oslobađa ih odgovornosti.
|
Servis pravno nije odgovoran prema kupcu. Kad ce se vise ta razliku shvatit. Ti nemozes tuzit servis, trgovinu mozes.
Zato se, po 100ti put, ne nosi stvar na servis nego u trgovinu...
Ako si pod "ih" mislio trgovinu onda zanemari.