View Single Post
Staro 29.07.2014., 19:31   #5401
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
*Što se tiče reklamacije direktno putem putem servisa...
Pošto trgovina ne servisira uređaj već to prosljeđuje direktno na servis , vrijeme koje uređaj provede na samom servisu je krače od onog što trgovina piše na svojim servisnim izdatnicama.
Gledano po tome , jamstvo je isteklo te mi je 'sugerirano' da to riješim putem trgovine a taj slučaj sam več komentirao..
Tebi se jamstvo produljuje kad si ga ti dao u trgovinu na servis, ne kad ga je servis stvarno zaprimio. Ako imas te papire, to mozes utuzit.
Citiraj:
*Inspektorat te trgovina ima detalje o svemu kao i sve servisne primke i izdatnice no ipak su odbili priznati produženje jamstva po pitanju zadnje reklamacije zbog toga jer je uređaj reklamiran direktno u servis a ne putem trgovine. Ima li to zakonsku osnovu?
Ako sam dobro razumio sta si napisao, normalno da ima..
Citiraj:
no u zadnjem servisiranju su promjenili sistem te dali drugačije očitovanje inspektoratu.
Pa jesi tad odnio direkt u servis? Ako jesi, onda nisu oni nista promjenili i tocno su racunali.
Citiraj:
Čovjek bi rekao , imaš sve crno na bijelo pa je sve očito. Međutim , trgovina se očitovala tako da je naveden drugi datum / tako da su u tome skratili jamstveni rok za otprilike mjesec dana. Nema smisla jer čak ako se zanemari izdatnica od same trgovine , ispada da sam navodno preuzeo uređaj par dana prije nego je navedeno od strane servisa ( u očitovanju inspektoratu) kad je uređaj bio poslan od servisa samoj trgovini.
Nakon što je to istaknuto trgovini , stav je takav da je jamstvo isteklo!
Ovaj pasus si me totalno izgubio sta si napisao. Cas je odnesena na servis, cas u trgovinu.
Citiraj:
Zanima me kako se to tumači u praksi?
Kad sam bio opčenito bio lišen upotrebe stvari tj. od datuma predavanja uređaja trgovcu do preuzimanja istog od trgovca ...
Kad predas uredjaj, bilogdje, od tad se racuna. Ako predas trgovini jasno je da ce to bit duze nego direkt servisu.
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
To što si ti odnio uređaj u servis, a ne u trgovinu ne oslobađa ih odgovornosti.
Servis pravno nije odgovoran prema kupcu. Kad ce se vise ta razliku shvatit. Ti nemozes tuzit servis, trgovinu mozes.
Zato se, po 100ti put, ne nosi stvar na servis nego u trgovinu...
Ako si pod "ih" mislio trgovinu onda zanemari.
sandokan111 je offline   Reply With Quote