Poštovanje momci!
Imam jedno pitanje/problemčić i u potrazi sam za nekakvim rješenjem jer ipak ne poznajem toliko dobro kako OS funckionira u ovom slučaju sa mrežnim postavkama.
Radi se o relativno starijiem laptopu (Pentium T4400 2x2,2Ghz, 3GB DDR3, Radeon HD4570) sa SSD-om i ne tako starom instalacijom windowsa. Radi zaista za svaku pohvalu, ssd mu je podario novi život
Koristim ga najčešće u firmi, te ponekad i doma kad mi se neda doteglit do desktop kompa.
I sad, stvar je što za poslovni sustav koji koristimo trebam u firmi imati mapiran network drive sa servera jer s njega uzima sve podatke i tako su po defalutu namješteni pathovi u programu, a imam i doma u homegrupu na taj način share-an disk od desktop kompa, jer mi je tako praktično.
Znači, 2 mapirana network diska koja se lijepo vide u "my computer", jedan doma, jedan na poslu.
I zbog toga, svaki puta kada lap diže windowse, zapne na welcome screenu jedno 7-8-9 sekundi i pri ulasku baci standardnu poruku "could not reconnect all network drives", jer uvijek ne može spojti jedan (ili sam na poslu, ili doma).
Prije, kada nisam imao mapiranih network drive-a, na welcome screenu je bio 0,5 sec.
Nije strašno, ali zna biti iritantno.
Znate li, postoji li ikakvo riješenje za ovo?