Citiraj:
Autor tomislav_sb
Dali je netko mijenjao njihovu "originalnu" utičnicu sa svojom?
Užasna mi je ova njihova i stavio sam svoju, no međutim, Upstream power mi je prevelik, 59.5 dBmV, dok je Downstream power 0.7 dBmV. SNR je 37.3 dB.
Problem je u tome što ponekad pukne veza i ne može naći uopće DSL signal...
Dali je moguće da je to samo zbog utičnice?
|
Makni uticnicu i spoji direktno kabel na modem, kad se spoji signal bi od downstreama trebao biti visi, a od upstrema nizi.
Signal u downstreamu (DS) je idealan kad je oko 0dBmV, ali ako je i -10 ili +10 i to je ok (ovisi o modemu). E sad sto vise gusis DS signal sa splitterom ili sl., istovremeno gusis i upstream (US) signal, i to modem mora "nadoknaditi" i onda "tjera" tak visoki signal. Data splitteri (ili data uticnice) su tak napravljeni da u povratnu guse manje u odnosu na signal koji ti dolazi.
Znaci da ti je DS signal na recimo +8.7dBmV, US signal bi bio 51.5dBmV, gledajuci tvoj gore navedeni nivo signala.
Kad su kod mene dosli kooperanti, rekao sam im "tu ti je kabel od modema, a tu od tv-a, stavi nove uredaje, nemoras nista mijenjati", a lik je nepotrebno zamijenio i data splitter, cak mi je "maznuo" jedan element, jer ga nikada nije u zivotu valjda vidio, toliko o njihovom iskustvu. Kakav god data splitter/uticnicu stavis, radit ce, ako ti u stan dolazi dovoljno kvalitetan nivo signala i naravno , ako u povratu (od tebe do centrale) sve štima sa mrezom.
Kod mene ti je DS na +1.6dBmV sa 36.6 DS SNR a US signal je na +48dBmV.