Citiraj:
Autor Ag008
Riječ je o dosta popularnim mobitelima, namijenjeni su za EU tržište, oni većinom zakupe mobitele iz ostalih tvornica tj. poput poznatog XYZ-a (sage), njihovi mobiteli imaju europski CE certifikat i većinom su najpopularniji u svim trgovinama s razlogom. Pružaju dosta toga za malu cijenu.
|
Pa đe me nađe s tim YXZ???
Za neupućene: XYZ je mobitel koji je u Hrvatskoj doživio procvat uz svesrdnu
pomoć štovanog ag008. Poznatiji je kao Cubot GT99.
Ja bi ga, u najmanju ruku, prešutio.
Svatko ko stavlja u promet (prodaje) kineske mobitele u Europi, treba priskbiti CE cert.
Dakle, nije da imaju CE jer su nešto posebno, vengo ga imaju jer ga moraju imat.
Od dva certifikata: Onog koji izdaje kinesko Ministarstvo telekomunikacija i drugog, što ga izdaje neka agencija pri EU, nekako mi je simpatičniji kineski.
Imaju brate i stranicu sa svim mobitelima koji su dobili certifikat, sa svim
relevantnim podacima. Prilično, kako bi rekli, transparentno.
Citiraj:
Autor Ag008
....to što je neki mobitel popularan u Kini ne mora značiti ujedno i da je najbolji za tu cijenu.
|
Ne znači. Ali puno govori. Ne bi trebali ni prešutiti činjenicu da postoje i
stranice, npr. Zol gdje se lijepo vidi kako su ocijenjeni mobiteli od većeg broja
anketiranih. Ocjene su prilično stroge (gotovo da i nema "kineza" s ocjenom preko 4.0), za razliku od popularnih "internacionalnih" trgovina, gdje skoro svaki uređaj blista nakićen s pet
zvjezdica dodijeljenih od zadovoljnih kupaca. Moš mislit.
Citiraj:
Autor Ag008
Kod nas je dosta popularan recimo Plodine puding radi cijene, ali nije neke kvalitete, čokolada se ne osjeti itd. Hoće li sada netko iz SAD-a kupiti naš Plodine puding jer je jeftin i popularan kod nas ili će recimo kupiti puding namijenjen za tržište SAD-a?
|
Ovo je stvarno baza (č. štos) - kinezi proizvode cubota baš za strogo EU tržište. Jer tamo ne prolaze obični "kinezi". Samo specijalni.
Pa ako su Plodine velika hrvatska trgovina i postoji lista hr. pudinga gdje je
Plodičoko na prvom mjestu od svih pudinga i ako znam
da Plodine drže 8 mjestu na svijetu po prodaji pudinga a prodaju jedan od pudinga i u SAD i ako piše na etiketi da je unutra 8-sjemenski
plod kakaovca + uz 2dl vanilije i 8dl mlika i da se prodaje ko halva i ako na drugoj listi vidim da ga kupci dobro ocjenjuju, što ću napravit?
Nastavak slijedi... (idem u dućan po nešto slatko)