View Single Post
Staro 28.07.2014., 12:51   #78
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Brko ne znam što imaš protiv "cubotara" i Inew-a i zašto stalno ali baš stalno negativno govoriš o njima.
Riječ je o dosta popularnim mobitelima, namijenjeni su za EU tržište, oni većinom zakupe mobitele iz ostalih tvornica tj. poput poznatog XYZ-a (sage), njihovi mobiteli imaju europski CE certifikat i većinom su najpopularniji u svim trgovinama s razlogom. Pružaju dosta toga za malu cijenu.
Cubot X6 ima dosta custom romova (MIUI, Lewa itd) i jedan je od najpopularnijih mobitela koji se kupuju.
A onim tvojim fiktivnim navodima da si ih mogao nabaviti za 90$ ne vjerujem, možda si kontaktirao predstavnika Hotinbuy-a.
S druge strane nekoliko "kineskih brendova" ne posluje najbolje, više ne prodaju mobitele i to što je neki mobitel popularan u Kini ne mora značiti ujedno i da je najbolji za tu cijenu. Kao i kod nas mobiteli se reklamiraju i namijenjeni su za njihovo tržište.
Kod nas je dosta popularan recimo Plodine puding radi cijene, ali nije neke kvalitete, čokolada se ne osjeti itd. Hoće li sada netko iz SAD-a kupiti naš Plodine puding jer je jeftin i popularan kod nas ili će recimo kupiti puding namijenjen za tržište SAD-a?
A što se tiče samog Nea, žao mi ih je, prijatelj mi je imao jednog i dobro mu je radio.
Bedasta logika jer uspoređuješ proizvode u zemljama koje imaju potpuno različite kupovne moći(Hrvatistan i SAD). Dok kupovna moć u Hrvatskoj i Kini nije toliko različita(ako pričamo o urbanom stanovništu a ne ruralnim dijelovima). Za iNew i Cubot(barem dobar dio modela) postoje nebrojne stranice pritužbi korisnika, počevši od ovog foruma pa do internacionalnih(htcmania, 4pda, modaco, xda). Što dosta govori o (ne)kvaliteti dotičnih uređaja. Popularnost uređaja u Kini se pokazala kao solidan pokazatelj jer oni koji su se vodili time su imali daleko najmanje problema. Nije naravno ni to garancija ali kupnja iNewa ili Cubota kraj svega ostalog što se nudi u najmanju ruku nije mudra.

Što se tiče njihove popularnosti u EU ona proizlazi iz toga što se uvijek trude imati uređaj s najjačim chipsetom za najmanje novca i što ih online shopovi nemilosrdno reklamiraju upravo iz razloga što im je marža na njih očito veća nego na ostale. U redu je da izneseš svoje pozitivno iskustvo ali logika, hrpa argumenata i korisničkih iskustava govore u prilog tezi da se ne radi o dobrim proizvodima, koliko god ti mislio suprotno.
bg_4_l je offline