Citiraj:
Autor smirnoff
kod pojačala toga nema, osim Č-maranc 6008...za malu lovu jasno
ak oćeš tuć i filmove uzmi receiver zbog SPDIF...
ali mislim da pojačala stara do 10 godina nisu usahla, dakle ne treba im refreš...
|
Istina, na to sam i mislio kad sam pitao za second-hand, uopće ne mora biti vintage......ima nekoliko pojačala na njuški starih dvije-tri godine za duplo manje novaca nego novi. Ako radi kad zatražiš demo, u pravilu ne bi trebalo biti skrivenih mana, pa je recimo to mogućnost da dobiješ bolje pojačalo za cijenu novog (a slabijeg).
No, kod tebe je mislim drugi problem u pitanju - čini mi se da je 3.000 kuna puno za sekundarni sustav, osim ako imaš u glavnom Krellove ili slično, jelte

- a nemaš.
Za 3 soma mislim da možeš dobit i novo pojačalo koje bi bilo nešto bolje od ovog u "glavnom" sustavu, pa je onda pitanje zašto želiš dva slična sustava?
Najbolje bi bilo da razmisliš koju prostoriju više koristiš za slušanje, a u kojoj ti je glazba usput (ili ti možda uopće ne treba). Onda podijeliš budžet na 90:10 % u korist glavnog.
Mislim, ulažu ljudi i u multi-room sustave, ali realno postoji jedno mjesto koje najviše koristiš - dnevna soba ako si "party man", spavaća ako nemaš dodatnog prostora, radna-media soba ako imaš sreće sa nekretninama, radiona ako si home-employed, itd, itd.......
Razmisli o tome, a za konretan prijedlog bi predložio Kingrex pojačalo sa USB ulazom - PC ti je glavni izvor, a imaš i još jedan par činčeva ako će ti trebat. Snaga je mala (2x15W, mislim) ali trebala bi biti dovoljna za te zvučnike. Slušao sam jedan Tripath, i ako se ne progriješi sa pregladnim zvučnicima, mislim da je to puno bolja alternativa od klasičnih pojačala u tom rangu cijene (ovo je oko 1.800 kn).
Alternativno, za 3-4 x manje novaca naruči ovo:
http://www.audiophonics.fr/en/appare...ue-p-8930.html
ista funkcionalnost, malo manje cijenjen čip sa malo manje snage (TA 2024) ali i manje novaca ......
Edit: ovaj ima koaksijalni S/PDIF, pa bi trebao još konverter usb-coax s/pdif, naprimjer onaj HA info koji sam spominjao gore. Ili ovo pojačalo, za 100 E usb+analogni RCA+ daljinski:
http://www.audiophonics.fr/en/appare...ue-p-8405.html