View Single Post
Staro 25.07.2014., 20:40   #1983
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
Da da znam. Ma iz navike i dugogodišnjih pozitivnih iskustava gledam/kupujem u ADMu pa sam naveo takve cijene. U svakom slučaju očekivao sam da bi to ispalo jeftinije s AMDovima. Čini se da za jaču grafu bude intel prevladeo, a ovdje neki Amd da cjenovno bude prihvatljivije.

Edit: Matična mi je isti vrag, jednako para i za Intel i amd, tu nemam šta uštedit
Gle sve ovisi o potrebama, ako ne misliš OC definitivno Intel makar se meni taj proc čini skup čak i u najjeftinijoj trgovini cca 1200KN, ali danas za OC netrebaš biti ni maher, sa malo boljom pločom taj FX 8320 na tvorničkoj voltaži ide min na 4.2GHz i to na nekom 970 chipsetu, a za 800KN imaš već 990 chipset i to odličnu ploču GA-990FXA-UD3 i to zadnju reviziju (4.0) gdje su sredili većinu propusta iz prijašnjih rev. najviše oko hlađenja VRM, chipseta, dodali i Pipe u taj sistem, LLC,... masu stvari, i tu pucaš 4.6Ghz ko iz puške.
Uglavnom ja sam realan pa kažem ako ti se naravno neda "zezat" sa svime time (što je meni gušt ) uzmi za taj jači komp neku Intelizaciju i nedaj više od 750 KN za ploču jer ti ostale "đinđe" neče biti potrebne, ovisi na što ciljaš radit će on i na ploči od ispod 400KN,...

Možda bi bilo najbolje da tu na forumu pod konfiguracije, staviš listu komponenata koje si okvirno gledao, cjenovni rang za oba kompa, pa vidiš što ljudi preporuče jer vidim da ovdje u priči nije samo kupnja procesora, rekao si za igre, to je OK ali se na AMD-u ili Intelu možeš jednako dobro igrati, sve ovisi,...
virus1 je offline   Reply With Quote