@Coconut
Mene iskreno kao krajnjeg kupca ne zanima dal je taj Android radjen samo za S5, ili pak za 2000 drugih modela. Zanima me samo kako radi. A kako radim sa mobitelima, imam doticaj sa svim modelima.
Uz iPhone uvijek koristim barem jedan android (WP ni uz najbolju volju ne mogu, iako je fluidan poprilicno). Samsunga necu spominjati, oni su zivi uzas. I onda kad procitam u recenzijama da su napokon rijesili lag (ova teza ide jos od S2) samo se slatko nasmijem. Posebice ovo mozes procitati u domacim recenzijama.
E sad, nisam ljubitelj AOSP-a, tako da u taj dio necu ulaziti. No od Androida najvise mi se dopao Xiaomi mi2s i mi3 + G2 od LG-a. Mi2s je super telefon, mi3 nisam zadrzao jer je preglomazan sa dosta velikim bezelima. Ali je super telefon napravljen, pa koga to ne smeta ima moje iskrene preporuke na isti.
LG G2 ima tu glossy plastiku, i iskreno, to je od moje strane najveca zamjerka tom mobu. No jeftiniji od konkurencije, odlicna baterija, dobra kamera, itd.
G3 je uzasan. Puno ljepsi od g2, no imitacija aluminija je presmijesna. Zagrijavanja takodjer. U firmi imamo samo jedan primjerak trenutacno, i vec smo par puta dobili upozorenje da ce se mobitel radi pregrijavanja resetirati (testiramo igre na kojima radim, sto kao outsorcing za druge firme, sto vlastite igre). U ovih par godina ne sjecam se da nam se ijedan mobitel resetirao radi pregrijavanja. Sto android, sto iOS. A g3 to radi redovito.
I steta, jer sam isti mislio sebi ubosti da mi zamjeni mi2s kao sekundarni mob. I odustao naravno. Ekran na suncu takodjer nije za pohvaliti se, dapace.
P.S.
iP5 crni se ljustio, to je istina. Par modela (ukljucujuci i vlastiti) sam vidio vlastitim ocima, neki nakon mjesec-dva krenu sa ljustenjem, neki nakon svega par dana (moj npr.). Ali iP5s nema taj problem. Uopce.
Inace volim neku srednju velicinu ekrana. Do 4,5, cak ce mi i ovih najavljenih 4,7 za svakodnevno koristenje kao primarni telefon biti trunku preveliko. Najradije bih da odu na 4,3, ali ocito i oni idu za tom logikom 'vece je bolje'. Steta.