Tema: VHS
View Single Post
Staro 24.07.2014., 03:14   #46
Trekkie4
Guest

Imam jedno pitanje... Da li mi možda netko ovdje može pomoći identificirati mehanizam sa slike? Tko ga je napravio, po čijoj licenci?

Evo i link na YT video, gdje se navedeni mehanizam može puno bolje vidjeti... http://youtu.be/ceYYCqzThjc

Sve što znam o ovom modelu je to da je bio ugrađivan u cijeli niz uređaja i da je usprkos izgledu jako izdržljiv (pretpostavljam i jednostavan za popraviti, s obzirom na ogromnu količinu istih pogona). Do sad sam ga pronašao u sljedećim video rekorderina:

Anitech, Marquant, Schneider, Teac i pretpostavljam Tensai. Siguran sam da ih ima i u drugim markama, a jedini minus koji ljudi kažu je to da je jako glasan, što bi se u potpunosti složio (ali mu to također daje onaj retro šarm)

Eto još jednog... SEG Techline, model VCR8000. LINK na slike. Zanimljivo da su i svi uređaji jako slični međusobno, znači li to da je elektronika ista, samo zapakirana u drugo kućište? Moj Marquant, iz prvog posta na prethodnoj stranici bio je pljunuta kopija SEG-a i Tensai-a, sa istom mehanikom!

Zanimljivo... Eto, nakon dužeg guglanja, ispostavilo se da je traženi mehanizam zapravo Funai LINK Pomalo ironično, s obzirom da Funai danas proizvodi jedne od najlošijih video rekordera...

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 24.07.2014. u 04:05.
  Reply With Quote