Citiraj:
Autor sandokan111
Zasto kazem da moze bit 100 podataka, pa bas iz toga sto moze. Sama prva slika je dijametralno suprotna od druge i vise mi izgleda kao da si je stavio da me hvatas na "tanak led" da nesto kazem pa kao "e eto vidis da nije".
Jednoj je max preko adsl2+, atenuacija 0, a margina velika, sto upucuje da je linija toliko dobra da s max postavkama jos ima toliku marginu (jer kad se pusti max brzina, kvaliteta linije se ocitava u rastu margine, posto smanjivanjem margine vise nema mogucnosti povecavanja max brzine linije), znaci da si vjerojatno tu odmah na portu mjerio. Koja je svrha takve slike osim da me "zavaras" ? I onda si tu sliku stavio apropo moje "6db target margine" i objasnjenja.
|
Sliku sam ti stavio iz jednog razloga koji sam vec valjda rekao a to je da se uvjeris da visoka margina ne znaci losa linija i puno smetnji.Jer konstatno tvrdis da je niska margina, taj tvoj target 6db najbolje rijesenje za stabilnu liniju, a nije.
Citiraj:
Autor sandokan111
U drugoj je max u skladu s linijom i atenuacijom, te se margina na isti nacin i ocituje.
|
Ako mislis na prosli post i sliku, nju sam samo stavio za usporedbu da vidis da se uvjeris da je to sto pise margina i ona naravno je mjerena kod korisnika a ne na portu.
Citiraj:
Autor sandokan111
Ni najmanje ne mislim da se prepiremo. Ja priznam, prakse nemam, osim sto smo na faksu "prakticno" radili prije ohoho, tako da je dobro i iskustveno misljenje, ali isto misilm da tu i tamo malo teorije fali tehnicarima  Bila su mi 3 tehnicara tcoma u kuci stalno, vidio sam da fali sto su mi sve pricali zasto mi linija puca, samo eto, s njima nemogu razgovarat ovako jer je njima svaki korisnik internet generacija pa te ne dozivljavaju. Ali definitivno jedan prakticni pristup je potreban i dobar u temi.
|
Fali teorije to je istina, ali sad cu ti ja rec nesto o teoriji u ovome poslu.
Mogu postojat bilo kakvi zakoni teorije, mogu se 10 strucnjaka slozit s necime, mogu svi bit uvjereni da ce nesto funkcionirat jer mora, ali to sve ti padne u vodu nekad i jednostavno ne radi, tako da teoriju u ovome poslu se treba uzeti kao rezerva jer praksa je praksa i ona je provjerena.