Citiraj:
Autor calypso
Naime, ono sto sam davno primjetio, a vjerojatno i svi ovdje - Windowsi sta god radili uvijek nesto saraju po disku... To ne bi bio problem da to ne rade doslovno non-stop, i kad treba i kad ne treba... Kako je pisanje na disk uvijek najsporija radnja za disk, cijeli komp pati i jako je tesko dobiti ikakvu responzivnost (brzina reakcije) kod takvog kompa...
Cisto primjera radi - morao sam se sa SSD-a vratiti na HDD (vracam SSD pod jamstvo, pa moram cekat 10ak dana) i prvo sto sam primjetio da prebacivanje izmedju aplikacija dovodi prakticki do toga da mi neke aplikacije pocnu izbacivati 'Not responding' poruku... Dakle, prebacivanje iz Opere u Outlook ili u Amazon Workspaces traje po pola minute... Nesto sto je na SSDu bilo trenutno... Outlook ne da ne radi kako spada, nego je koma... U Operi otvaranje novog taba traje po minutu i slicno... Sto je najgore, nije to ni bas najsporiji disk na svijetu - Seagate 7200.4 500GB...
|
Windowsi uopce ne drkaju neprestano po disku zbog swap fajla nego zbog prefetcha/superfetcha. Kojeg si imao iskljucenog na SSD-u pa te sada to jako sokira.
Drugo... znam da je pretjerivanje popularno kako bi se "dokazala" neka poanta, ali ovo je previse apsurdno cak i kad se to uzme u obzir. Prebacivanje izmedju dvije totalno nezahtjevne aplikacije kao sto su Opera i Outlook da traje pola minute? Otvaranje novog taba minutu? Tvoj problem je neki defekt, a simptomi (dugotrajno blokiranje cijelog sustava cim samo pogledas u smjeru diska) ukazuju na HDD. Ili mozda kabel kojim je spojen.