Citiraj:
Autor bokinho
Prvi link me nista puno nije naucio sto nisam znao ili sto nismo rekli vec.i sam link ti kaze da ono sto ruteri pokazuju nikad nije ratio nego margina.Drugi link jos manje.
|
Znaci ti ipak preskaces moje postove :P Pa ja sam valjda ima 10 postova napisao da router u 90% slucajeva ispisuje marginu ne ratio :P :P
A to jesu li te linkovi naucili ili ne, neznam, ali je tamo jasno objasnjeno da ratio i margina nisu ista stvar. Prvo smo se oko toga slozili, pa onda opet nismo jer je to isto, pa sad evo valjda opet nije isto? Ako se slazemo da nije isto onda ok.
Citiraj:
Ovo sam zaboravio komentirati:
Točno je da manja margina omogućava veće brzine, ali miješaš šum i smetnje, 6db šuma nije isto što i 6db smetnji, šum je prijenos podataka.Čini mi se ko da samo čitaš odnekud a da ne razumiješ.
|
Ajde daj, ako pricamo o signal to NOISE ratio, valjda je jasno o cem pricam. Sum je isto smetnja, "tehnicki"...
Citiraj:
Uopce me ne zanima sto se sve namjestava u kartici, osnovne stavke su ti tu i prema njima mozes procitat sto te zanima, osnovno.A tu sliku sam ti prikazao samo radi margine na portu a ti se hvatas odma okolisanja.
|
Nije okolisanja nego sam ti napisao gore zasto, nisam siguran da ti citas dobro podatke, i da si limitiran onim sto vidis i cime baratas godinama, ali u biti nisi tocno siguran kako sto radi. Nesto slicno kako mozes nekoga nauciti derivirati, i on ce rjesiti zadatak preko te i te formule, ali u biti nezna kako je tocno derivacija i formula nastala...
Zasto kazem da moze bit 100 podataka, pa bas iz toga sto moze. Sama prva slika je dijametralno suprotna od druge i vise mi izgleda kao da si je stavio da me hvatas na "tanak led" da nesto kazem pa kao "e eto vidis da nije".
Jednoj je max preko adsl2+, atenuacija 0, a margina velika, sto upucuje da je linija toliko dobra da s max postavkama jos ima toliku marginu (jer kad se pusti max brzina, kvaliteta linije se ocitava u rastu margine, posto smanjivanjem margine vise nema mogucnosti povecavanja max brzine linije), znaci da si vjerojatno tu odmah na portu mjerio. Koja je svrha takve slike osim da me "zavaras" ? I onda si tu sliku stavio apropo moje "6db target margine" i objasnjenja.
U drugoj je max u skladu s linijom i atenuacijom, te se margina na isti nacin i ocituje.
Citiraj:
Evo otvorio sam jedno mjerenje da ti pokazem da je ono na portu margina:
Link
link2
Evo pise snr margin, ako laze uredaj onda lazem i ja, ili ako je to ratio onda kako moze ratio biti 8.3 db?
|
Slazem se, margina je. Prva slika je onda potpuno nepotrebna bila...
Citiraj:
Ne zelim se prepirati da me krivo ne shvatis, ako nesto novo naucim od tebe bit cu zahvalan a i rado cu tebe nauciti nesto ako mogu.
|
Ni najmanje ne mislim da se prepiremo. Ja priznam, prakse nemam, osim sto smo na faksu "prakticno" radili prije ohoho, tako da je dobro i iskustveno misljenje, ali isto misilm da tu i tamo malo teorije fali tehnicarima

Bila su mi 3 tehnicara tcoma u kuci stalno, vidio sam da fali sto su mi sve pricali zasto mi linija puca, samo eto, s njima nemogu razgovarat ovako jer je njima svaki korisnik internet generacija pa te ne dozivljavaju. Ali definitivno jedan prakticni pristup je potreban i dobar u temi.