Citiraj:
Autor sandokan111
Sto tocno? Pa za sve sam i dao i linkove. Tvoj odgovor je tad bio "ne da mi se citat engleski", i drugi je bio "neznam sto mi objasnjavas to sam napisao"...
Na sta nisam dao odgovor..
|
Prvi link me nista puno nije naucio sto nisam znao ili sto nismo rekli vec.i sam link ti kaze da ono sto ruteri pokazuju nikad nije ratio nego margina.Drugi link jos manje.
"Uzeto da je output power stalno isti, manja margina omogucava vece brzine jer dozvoljava vise smetnji na liniji (a posto je linija stabilnija manje se smetnji javlja) te se moze isporucit veca brzina korisniku. Veca margina znaci da na liniji ima vise smetnji, te target nije moguce odrzavat (nek je 6db target, linija dobije "vise od 6db smetnji" i uzrokuje pucanje) tako da se poveca margina da ne bi dolazilo do pucanja, ali na ustrb maximalne propusnosti na liniji..."
Ovo sam zaboravio komentirati:
Točno je da manja margina omogućava veće brzine, ali miješaš šum i smetnje, 6db šuma nije isto što i 6db smetnji, šum je prijenos podataka.Čini mi se ko da samo čitaš odnekud a da ne razumiješ.
Citiraj:
Autor sandokan111
Nisam u cudu nikakvom, nego sam ti u prvom odgovoru napisao da nisi nista s tom slikom pokazao, pa si ti rekao da jesi.
Hoces rec da se na portu samo te 4 stvari namjestaju? Gdje su ostale postavke?
|
Uopce me ne zanima sto se sve namjestava u kartici, osnovne stavke su ti tu i prema njima mozes procitat sto te zanima, osnovno.A tu sliku sam ti prikazao samo radi margine na portu a ti se hvatas odma okolisanja.
Evo otvorio sam jedno mjerenje da ti pokazem da je ono na portu margina:
Link
link2
Evo pise snr margin, ako laze uredaj onda lazem i ja, ili ako je to ratio onda kako moze ratio biti 8.3 db?
Ne zelim se prepirati da me krivo ne shvatis, ako nesto novo naucim od tebe bit cu zahvalan a i rado cu tebe nauciti nesto ako mogu.