View Single Post
Staro 21.07.2014., 18:14   #724
bokinho
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Kakav je to adsl od 26 mbit/s ?
U biti sve opovrgavas a za nista nisi dao cinjenice ni odgovore, vrtis se u krug a pravi odgovor ne znas.

26 mbita je maksimalna propusnost? sta ti tu nije jasno? to je na samom portu.Ocito da si u cudu kako margina moze bit takva u centrali.

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Ako se to odnosi na moju sliku opet nije. Sta je uopce "jacina signala"? Slika sam stavio u biti da vidis kako su isto oznacili marginu i ratio, a vrijednosti se razlikuju tako da je ocito da se ne radi o jednoj te istoj stavci. Na gornjoj je prikazan ratio (izmedju ostalog jeli, prikazano je u biti i koji je profil, koliko na kojem kanalu ima mjesta, gdje su sumovi na kanalima itd itd), na donjoj je margina, ne sum.
Sta je onda po tebi margina?

Margina je granica koja otkriva koliki je raspon šuma tj koliki je omjer izmedu jacine signala i šuma na liniji, tako da je to povezano jedno s drugim. Probaj malo proguglat i nac definicije pojedinih stvari pa ce ti mozda bit lakse shvatit.

Vrlo jasno sa wikipedije imas ono sto ne mozes shvatiti, signal to noise ratio:

"Signal-to-noise ratio (often abbreviated SNR or S/N) is a measure used in science and engineering that compares the level of a desired signal to the level of background noise. It is defined as the ratio of signal power to the noise power, often expressed in decibels"
bokinho je offline   Reply With Quote