Citiraj:
Autor bokinho
Malo brkas neke pojmove.
|
Nazalost ne, al vidim i tehnicari brkaju posto dolje pises margina i ratio je jedno te isto... Znaci da se ipak nismo slozili prije.
Citiraj:
Na mojoj slici pokazao sam ti sve sto trebas znati, lako se moze zakljuciti sta je sta, maximalna ti je 26700, trenutna ti je 9100 sto znaci 4 neta i 4 max tva profil, gusenja nema a ovo sto vidis 26.30 db ti je margina.
|
Nazalost nisam vise siguran da ti znas tocno sto citas (ne zato jer ovo sta si napisao nije tocno, nego radi sveg ostalog).. Kakav je to adsl od 26 mbit/s ?
Citiraj:
Ratio sto ti govoris i je margina, to je jedno te isto u definiciji.
Signal to noise ratio definicija je, jacina signala u odnosu na šum linije.
|
Ne, ne ne i ne?
Margina i ratio su potpuno razlicite stvari, 2 stranice objasnjavam da bi mi rekao sto sam objasnjavao da si ti to rekao i sad opet da je to jedno te isto....
Definiciju ratia si dobro naveo, margina je drugo, cak se i drugacije po formuli racuna. Opce mi nije jasno kako mozes rec da su to iste stvari. Margina i ratio su povezani kao, navuceno, mjerenja i standardna devijacija.
Citiraj:
Ovaj tvoj gornji pokazatelj je jacina signala a donji je šum.
|
Ako se to odnosi na moju sliku opet nije. Sta je uopce "jacina signala"? Slika sam stavio u biti da vidis kako su isto oznacili marginu i ratio, a vrijednosti se razlikuju tako da je ocito da se ne radi o jednoj te istoj stavci. Na gornjoj je prikazan ratio (izmedju ostalog jeli, prikazano je u biti i koji je profil, koliko na kojem kanalu ima mjesta, gdje su sumovi na kanalima itd itd), na donjoj je margina, ne sum.
Sto se tice pdxove linije.
Errori su uvijek prisutni, ali je isto tako bitno koliko ih je i kojih. U ovom slucaju, kako je on na interleavenom linku, zato ima vise fixanih errora, ali to ne znaci da je to zanemarivo, jer i to utjece i na max sync i na latenciju. Sama cinjenica da ima interleaving znaci da ima suma, osim ako je ovo po defaultu ukljuceno (nisam siguran da/ne), ali erorri su definitivno overhead i nisu nesto sto se eto zanemari tek tako.
@pdx
Po liniji ti je max 19. Znaci ovisno o tome sto imas , mozes toliko koristit. Racunajuci nekakav overhead, download ti moze do nekih 18, ovisi ako je samo net recimo.