Citiraj:
Autor sandokan111
Pa vidis da sam napisao da je to teoretski i da stavi podatke pa ce tad vidjet sto pise. Ti sto su njemu rekli su vjerojatno odgovorili onak bez da su pogledali liniju uopce jer je tak lakse valjda...
Ovo drugo nisam razumio sto me pitas. Slika u centrali (nit koja je kartica u pitanju, nit koje su postavke nista, samo 4 parametra koja mogu bit 100 razlicitih stvari) gdje ti pise ratio i margina koju vidim na routeru? Gdje ti je ta margina u centrali prikazana/postavljena (ili hoces rec da je to tu margina?)...
EDIT:
Inace da se nadovezem kad si vec pitao. Znaci ja sam na vdsl-u, atenuacije su malo drugacije itd zbog vecih frekvencija, ali je snr princip i dalje isti. E sad gle ovo
http://i60.tinypic.com/1zxp311.jpg
Znaci, sta mislis koje je od to dvoje prikazuje ratio, a koje marginu? Iako oboje pise da je ratio, ocito je da nije jer su brojevi razliciti
Nadalje, nesto sam sam sebi rusio liniju jer sam neke kabele testirao, i na trenutnoj liniji, max sync je 46/15 s ovom gore marginom (17/12). Kad sam stavio kabel koji ne valja, srusio je liniju na 32/12, s marginom 8/8....
|
Malo brkas neke pojmove.
Na mojoj slici pokazao sam ti sve sto trebas znati, lako se moze zakljuciti sta je sta, maximalna ti je 26700, trenutna ti je 9100 sto znaci 4 neta i 4 max tva profil, gusenja nema a ovo sto vidis 26.30 db ti je margina.
Ratio sto ti govoris i je margina, to je jedno te isto u definiciji.
Signal to noise ratio definicija je, jacina signala u odnosu na šum linije.
Ovaj tvoj gornji pokazatelj je jacina signala a donji je šum.
Iako po teoriji, onoj istinitoj sto veca margina znaci manje smetnji, ja po iskustvu znam da je najbolja margina od 9 do 12 db i tocka.